Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Viber grupa „Dobri Samarjanin“ ponovo u akciji i to tamo gde je najpotrebnije: Iz Ivanjice stigla pomoć u čačansku bolnicu (FOTO)

post-title


Ivanjica / Čačak – Opština Ivanjica već danima beleži rekordan broj zaraženih, a većina onih koji zahtevaju medicinsko lečenje hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Čačku. Humani Ivanjičani nisu to zaboravili, a viber grupa „Dobri Samarjanin” iz Ivanjice u saradnji sa lokalnom samoupravom i civilnom službom  danas su zdravstvenim ustanovama Čačka uručili humanitarnu pomoć, u vidu sokova, flaširane vode, voća i ostgalih neophodnih namirnica.

 „Doterali smo tri hiljade flašica vode, velike količine voća, slatkiša, kafe i ostalih namirnica da bi prvenstveno medicinski radnici imali osveženje kada im se ukaže prilika, budući da cele smene provode u skafanderima. Doktori i svo medicinsko osoblje sada su na velikom udaru, koji rizikuju svoje živote i živote svojih porodica, žrtvujući se za sve nas”, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Foto: RINA

Uručena donacija od velike je pomoći za čačansku Opštu bolnicu, kao i ostale zdravstvene ustanove.

„Ovo je veliki doprinos našoj velikoj borbi protiv kovida koji se ne predaje. Humanitarna pomoć namenjena je kao medicinskom osoblju, tako i pacijentima i svim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i svaki vid pomoći ove vrste je dobro došao”, izrazio je zahvalonost svim donatorima, dr Mirosalv Sretenović, direktor Opšte bolnice u Čačku.

Foto: RINA

Sveštenik Siniša Nikitović osnivač je viber grupe „Dobar Samarjanin” koja postoji tri godine sa ciljem da pomaže ugroženim porodicama, pojedincima i ustanovama.

„Iza nas je na desetine uspešnih akcija, u našoj viber grupi su brojni privrednici, predsednici opština i svi ljudi velikog srca koji žele da pomognu. Imamo oko stotinu članova i svima izlazimo u susret. U poslednja četiri meseca imali smo akcije u Medveđi i drugim brdskim krajevima, a pored pomoći za čačnsku bolnicu organizovali smo isporuku humanitarne pomoći i za Arilje i Guču. U ovim vremenim svi smo svedoci ove pošasti, moramo svi biti solidarni i moramo pružiti ruku onima koji se staraju i brinu o nama, moramo dati sve što možemo da njima pomognemo-našim medicinskim radnicima”, rekao je sveštenik Siniša Nikitović, osnivač viber grupe „Dobri Samarjanin”.

Foto: RINA

Ovo je primer dobre saradnje opštine Ivanjica i grada Čačka, jer  kad je situacija teška uvek se zajedno deluje u  kriznim situacijama,.

„Ovo je samo  jedan od primera kako zajedno nastupamo u različitim, aktivnostima i različitim akcijama. Pomažemo se međusobno, prenosimo svoja iskustva i znanja, i sada zajedničkim snagama  pomažemo onima kojima je to najpotrebnije”, rekao je Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije grada Čačka.

Foto: RINA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar