Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Anketa: Da li ćete primiti vakcinu protiv kovida i koju biste primili?

post-title


U vremenima kada su zdravstveni sistemi zemalja širom sveta pod ogromnim pritiskom i praktično na kolenima, svetlo na kraju tunela u borbi sa korona virusom jesu vackine koje bi u dogledno vreme mogle da obudzaju pandemiju. U ovom trenutku do treće i poslednje faze testiranja stigle su četiri vakcine za koje će se veliki broj zemalja i odlučiti u procesu imunizacije stanovništva.

U zaista kratkom vremenskom roku faramceutkse kuće su u uz velike napore naučnika uspeli da nas dovedu do te četiri vakcine koje obećavaju toliko željeni imunitet protiv korona virusa.

Nakon što su Fajzer i Biontek podneli zahtev za registraciju vakcine u Srbiji, Rusija je na laboratorijsku proveru u Agenciju za lekove i medicinska sredstva dostavila 20 doza vakcine Sputnjik, a vi pogledajte koje još dve vakcine su trenutno u fokusu.

Naravno u svuda u svetu pa i u Srbiji vodi se velika polemika o tome da li su vakcine bezbedne i među popriličnom broju građana vlada negativan stav po pitanju vakcinacije protiv kovida.

U anketi koju želimo da sprovedemo imate mogućnost odabira neke od pomenutih vakcina ili jednostavno niste za opciju vakcinacije protiv kovida.

Koju vakcinu protiv virusa covid-19 biste primili?
Oksford-AstraZeneka
Moderna
Fajzer-Bajontek
Gamaleja (Sputnjik V)
Ne želim vakcinu
Bilo koju
Created with Survey maker


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar