Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Čačak poklonom iznenadio Kancelariju za mlade povodom Svetskog dana volontera

post-title


Danas je Svetski dan volontera! Čestitamo svim našim aktivistima koji svakodnevno pokazuju spremnost da ulože svoj trud, rad i vreme kako bi uradili nešto korisno za zajednicu u kojoj žive!

Za uzvrat ne traže ništa, mada ne kriju radost i zadovoljstvo kada dobiju reči hvale i podršku, jer to je potvrda da rade prave stvari i da se nalaze na pravom životnom putu. Taj put vodi ka jednom cilju - da postanu dobri ljudi. Da li smo rekli "da postanu"? Oni to zapravo već jesu! Dokazali su to bezbroj puta.

Humanost je njihova zajednička karakteristika. Ono što je zanimljivo jeste da su svi međusobno različiti, po karakteru, hobijima, interesovanjima, a opet toliko slični, jedinstveni i skladni. Oni su jedan veliki tim naše Kancelarije.

Grad Čačak je volontere Kancelarije za mlade iznenadio novim majicama, kačketima, pultom i roll up- om za akcije koje će volonteri imati u buduće.

S obzirom da ove godine zbog epidemioloških mera nismo u mogućnosti da zajedno proslavimo ovaj dan, kao velika i složna porodica, spremili smo vam ovaj video napravaljen sa puno ljubavi. Na njemu su prikazane fotografije i snimci koji pokazuju neformalni deo našeg poslovanja, trenutke kada se šalimo, zabavljamo, smejemo, grlimo, pobeđujemo, volimo, družimo. Ovaj video sadrži ono što je najlepše kod volontiranja, a to je sticanje prijateljstava za ceo život, i da rad može biti i te kako zabavan.

Volonteri poručuju:

"Prijateljstvo je najteža stvar na svetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali ako ne znate značenje prijateljstva, ne znate ništa" i objašnjavaju pojam 'aktivista' na sledeći način:

"Aktivista nije osoba koja kaže da je reka prljava. Aktivista je osoba koja očisti reku".

Uživajte u video snimku i još jednom srećan Svetski da volontera!

Mladi, čekamo vas, da i vi postanete deo naše porodice i da zajedničkim snagama gradimo lepšu sadašnjost i budućnost.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar