Nova Varoš – Devojčica Ivana Đ. iz sela Negbine kod Nove Varoši,  za kojom još uvek traga policija jer se vodi kao nestala, oglasila se danas na društevnoj mreži fejsbuk u kojoj je istakla, da je zbog nasilja u porodici prebačena na sigurno mesto.

„Ja nisam nestala mene je odvela sos služba za nasilje nad decom zato što me je otac maltretirao pa su me sklonili na bezbedno živa i zdrava sam“, stoji u postu objavljenom jutros na profilu Ivane Đ.

Sa druge strane, iz novovaroškog Centra za socijalni rad kažu da SOS služba nije primila nikakvu prijavu za nasilje nad decom, pa osnovano sumnjaju u istinitost posta koji je Ivana Đ. objavila na društvenim mrežama.

„Služba SOS telefona kada primi prijavu za nasilje, istu prosleđuje nadležnom Centru za socijalni rad i Policijskoj upravu, a mi takvu prijavu od SOS službe nismo dobili. Kontaktirali smo i kordintorku službe SOS telefona i rečeno nam je da nikakve prijave za nasilje nije bilo, niti se imenovana obraćala njima. Sve i da se obratila oni nemaju mogućnost bilo kakvog smeštaja već samo isključivo prijavu prosleđuju nadležnim institucijama – kazala je za RINU direktorica Jelena Leković direktorica Centra za socijalni rad u Novoj Varoši.

 Međutim u gradu podno Zlatara pročula se informacija da je  maloletna devojčica pobegla od kuće, sa izvesnom svotom novca, kod dečka koji je dosta stariji od nje te da je njen nestanak prijavila sestra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here