Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evo kakvo je stanje u privremenoj Kovid bolnici u Atenici (FOTO)

post-title


Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i opterećenja kapaciteta Opšte bolnice u Čačku, u funkciju je stavljena privremena Kovid bolnica na prostoru Plave hale u Atenici, u kojoj se zbrinjavaju pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom. U hali ima oko 170 bolničkih postelja, a trenutno je zauzeto 36. Lekari smatraju da neće biti potrebe za dodatnim proširenjem kapaciteta.

Pacijenti su zadovoljni uslovima privremene Kovid bolnice, kao i načinom na koji medicinsko osoblje brine o njima. Apeluju na građane da poštuju preventivne mere, ali ukoliko dođe do obolevanja smatraju da nema mesta strahu i panici.

Osam lekara i 12 medicinskih sestara predano brinu o pacijentima. Rad u smenama po 12 sati i borba za svaki život zbližili su ih i učinili velikom porodicom, istakla je vodeća sestra na odeljenju privremene Kovid bolnice, Slađana Perović.

Foto: Infopress

Privremena Kovid bolnica opremljena je dovoljnim brojem boca sa kiseonikom, a lekari očekuju da će i broj postelja biti dovoljan da se izdrži pritisak u ovom epidemiološkom talasu.

,,Pacijenti kojima se poboljša stanje iz bolnice se prebacuju ovde. Za sada imamo 36 ležećih pacijenata. Svi su zadovoljni i lepo se oporavljaju. Mesta ima, ali ljudstva nemamo. Uspevamo trenutno da izdržimo sa ovim brojem osoblja”, rekao je koordinator privremene Kovid bolnice u Atenici, dr Slobodan Blagojević.

Foto: Infopress

Podršku osoblju privremene kovid bolnice u Atenici pruža lokalna samouprava, Civilna zaštita i radnici Sportskog centra Mladost.

,,Najveća briga trenutno nam je da unutra bude dovoljno toplo, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje. Naši radnici dežuraju svakodnevno i izlaze u susret zahtevima medicinskog osoblja”, kaže direktor SC Mladost, Miloš Stevanić.

Poslednji sportski događaj u Plavoj hali održan je u martu ove godine, a već od aprila postala je deo Kovid sistema namenjenog pacijentima sa lakšom kliničkom slikom. Sada je dodatno opremljena, kako bi mogla da podrži i lečenje težih slučajeva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar