Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veličanstven preokret hrabrih rukometašica Srbije u pobedi nad Holandijom (VIDEO)

post-title


Rukometašice Srbije savladale su Holanđanke sa 29:25 u meču prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Danas od 16.00 naše devojke igraju protiv Mađarske. Direktan prenos je na našem Prvom programu. Strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije). Tok meča možete pratiti na našem portalu.

Izdigle su se naše devojke kao feniks u drugom poluvremenu. Šest golova zaostatka, teška povreda Andree Lekić u finišu prvog dela, nisu pokolebali naše devojke. Zaigrale su hrabro u nastavku. Selektor Obradović je rizikovao i celo poluvreme igrao bez golmana, sa igračicom više u našadu. Rizik se isplatio i devojke su stigle do veličastvenog preokreta. Drugi deo igre dobile su rezultatom 20:10.

Posle izjednačene igre na startu meča, naše su nekako odolevale do 12. minutaigre, kada su protivnice pojačale i brzo stigle do četiri gola prednosti.

Pokušale su naše rukometašice da odgovore, uspele su u nekoliko navrata da priđu na minus dva. Međutim, Tes Vester je briljirala na golu protivnica i uspela je da odbrani nekoliko ključnih lopti.

Pred kraj poluvremena povredila se Andrea Lekić što je dodatno uticalo na samopouzdanje naše selekcije.

Do kraja prvog dela igre protivnice su došle do maksimalnih plus šest golova prednosti - 15:9.

Pokušao je selektor Obradović da u nastavku igra sa sedam igračica u napadu, rizikovao je, ali je dobio tečniju igru u napadu. Rizik u napadu urodio je plodom i naše su posle deset minuta igre u nastvaku uspele da smanje prednost protivnica na 20:16.

Kako je vreme odmicalo, naše uspevaju da poremete protivnice i stignu do izjednačenja - 22:22. Sjajna na golu je bila Risović i tako se revanširala Vester. Već u narednom napadu naše dolaze do preokreta - 23:22.

Naše nastavljaju sa odličom igrom i četiri minuta pre kraja dolaze do dva gola prednosti 26:24. Usledila je greška u napadu i lak gol protivnica. Međutim, rukometašice Srbije zaigrale su još odlučnije i u finišu došle do četiri gola prednosti i stavile tačku na ovaj meč i veličanstvenu pobedu - 29:25.

https://www.youtube.com/watch?v=pdiWBSGs820

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Krpež-Čadež sa 10 golova, Janjušević je dodala četiri, a Stojiljković i Radosavljević po tri. Kod protivnica Snelder je postigla pet, Van Der Hejden i Abine po četiri.

Već danas od 16.00 naše igraju protiv Mađarica meč drugog kola. Prenos je na Prvom programu RTS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar