Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana osma sednica Gradskog veća u Čačku

post-title


Na dnevnom redu osme sednice Gradskog veća u Čačku našle su se 22 tačke, a među najvažnijima je utvrđivanje predloga poslovanja za 2021. godinu Gradske stambene agencije i Centra za socijalni rad, kao i devetomesečni izveštaji o radu javnih preduzeća. Usvojeni su i predlozi imenovanja direktora Javnog preduzeća Gradac i Javnog preduzeća za grejanje Čačak.

Plan Gradske stambene agencije za narednu godinu je izgradnja stambenog objekta na Ljubić Keju za stanovanje 25 interno raseljenih porodica. Grad Čačak pružiće podršku prilikom realizacije ovog i drugih projekata koji podrazumevaju rešenje stambenog pitanja interno raseljenih.

Milun Todorović,gradonačelnik Čačka - Foto: TV Lav plus

,,Iz donacija 811 000 evra je opredeljeno i očekujemo raspisivanje javnog poziva za izvođača. Grad Čačak učestvuje sa infrastrukturom i zemljištem na toj lokaciji. Ono što je dobro za interno raseljena lica jeste da će moći da otkupe ove stambene jedinice već posle 6 meseci zakupa. U ovoj godini Gradska stambena agencija i grad Čačak otkupili su 5 domaćinstava na seoskom području za 1.200.000 dinara, uselili 5 interno raseljenih porodica i dobili su još po 200.000 dinara za opremanje,” rekao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Foto: TV Lav plus

Dobra vest za građane Čačka je da će od sredine januara 2021.godine cena grejanja biti manja za 4,5 do 5 odsto, istakla je finansijski rukovodilac JKP za grejanje Čačak, Tanja Todorović.

Tanja Todorović - Foto: TV Lav plus

To znači da će ukupna cena za korisnike na godišnjem nivou za stan od 60 kvadrata biti umanjena za oko 3500 dinara. Većnici su usvojili i predlog imenovanja diplomiranog građevinskog inženjera Nebojše Jelušića na mesto direktora Javnog preduzeća Gradac koji je zamenio dosadašnjeg direktora Dragana Vukajlovića. Na funkciju direktora Javnog preduzeća za grejanje reizabran je Danko Ćalović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar