Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Skraćeno radno vreme Zelene pijace u Čačku

post-title


Radno vreme Zelene pijace u Čačku izmenjeno je zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije. Radnim danima pijaca će raditi uobičajeno, a subotom u skraćenom terminu od 07 do 15 časova.

Čačani kažu da skraćenje radnog vremena nije uticalo na njihove navike, pa i dalje redovno posećuju Zelenu pijacu, bez bojazni od širenja Korona virusa.

Foto: Infopress

Prodavci su zadovoljni potražnjom. Promet je, kako kažu, veći nego u redovnim okolostima.

,,Nije opala potražnja. Veća je čak nego kad nije bilo Korone. Mušterije se ne boje, valjda zato što vide da i mi nosimo maske i na otvorenom smo ovde. Radno vreme jeste malo skraćeno, ali radimo normalno kao i pre,” kaže prodavačica na Zelenoj pijaci u Čačku, Stoja Pavić.

Stoja Pavić, prodavačica na Zelenoj Pijaci - Foto: Infopress

Trenutnim epidemiološkim merama obuhvaćeni su i lokali koji se nalaze na prostoru zelene pijace, kao što su pržionice kafe, pekare, ribarnice. Očekuje se da ove mere daju rezultate, pa ne bi trebalo da dođe do ponovnog prestanka rada, kao što je to bio slučaj u prvom talasu epidemije.

,,Počeli smo da radimo po promenjenom radnom vremenu prethodne subote. Nezahvalno je prognozirati do kada će trajati postojeće mere, jer je epidemija tu gde jeste, ali zatvaranja pijace neće biti”, istakao je direktor JKP ,,Komunalac, Petar Domanović.

Petar Domanović, direktor JKP Komunalac - Foto: Infopress

U prvom talasu epidemije zelena pijaca bila je zatvorena. To je u velikoj meri uticalo na smanjene prihode JKP Komunalac, kao i prodavaca, koji nisu imali gde da plasiraju proizvode.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar