Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Moravičkom okrugu mali broj nepravilnosti kod kontrolisanja subjekata

post-title


Za sedam dana sanitarna inspekcija donela je 1.891 rešenje kojima je fizičkim licima na području Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice određena mera karantina u kućnim uslovima, a od stupanja na snagu novih mera Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 izazvane virusom Sars-Cov-2, na području Moravičkog okruga izvršeno je 1.036 inspekcijskih nadzora od strane republičkih i lokalnih inspekcija.

Kontrolisani su ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru, objekti i sredstva javnog saobraćaja. Poseban akcenat je stavljen na poštovanje ograničenja radnog vremena i primenu protivepidemijskih mera od strane poslodavaca i fizičkih lica.

Na teritoriji Moravičkog okruga od 1.036 ukupno kontrolisanih subjekata samo u 16 sličajeva su utvrđene nepravilnosti.

Lokalne inspekcije, komunalna milicija i inspekcije JLS, obavile su ukupno 980 kontrola, sanitarna i inspekcija rada po 15, tržišna 12, veterinarska 8 i 6 kontrola turistička inspekcija.

Na području grada Čačka izvršena je 961 kontrola, od čega je 947 obavila komunalna milicija i lokalne inspekcije. Nije utvrđena nijedna nepravilnost.
Na području opštine Gornji Milanovac izvršeno je 19 nadzora, i to 16 od strane komunalne inspekcije, i samo u jednom slučaju utvrđen je nedostatak barijere.

U opštini Ivanjica kontrolisana su 33 subjekta, i to 24 od strane republičkih inspekcija i 9 komunalne. Kod 15 utvrđene su nepravilnosti koje se odnise na nedostatak dezobarijera, lične zaštitne opreme zaposlenih i korisnika, fizičku distancu, nedostatak korona redara i nepoštovanje ograničenja radnog vremena.

Na području opštine Lučani od ukupno 17 kontrola lokalne inspekcije izvršile su 10 a republičke 7, i sve su bile bez napravilnosti.
U protekloj nedelji republička sanitarna inspekcija donela je i 1.891 rešenje kojima je fizičkim licima određena mera karantina u kućnim uslovima, odnosno mera organičenja slobode kretanja u trajanju od 14 dana uz obavezu svakodnevnog javljanja Zavodu za javno zdravlje radi praćenja zdravstvenog stanja.

Svoju zakonsku obavezu podnošenja prijava Zavodu za javno zdravlje u Čačku poštuju zdravstvene ustanove sa područja grada Čačka i opština Gornji Milanovac i Ivanjica. Dom zdravlja Lučani sa sedištem u Guči je na tu obavezu upozoren, obzirom da se broj pozitivnih na Kovid-19 se u ovoj opštini stalno povećava.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar