Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Usvojena nova Odluka o budžetu za 2021. godinu

post-title


Na šestoj sednici Opštinskog veća, održanoj danas usvojene su sve tačke Dnevnog reda a među najvažnijim je povlačenje predhodne i utvrđivanje nove Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu.

-Poštujući datume kada su sve opštine dužne da usvoje nacrt odluke o budžetu za sledeću godinu, mi smo to uradili, ali u međuvremenu je došlo do novih zaključaka Vlade, pa je 20. novembra doneta odluka o povećanju zarada u javnom sektoru. U decembru za tekuću godinu biće povećanje od 3.5 a u martu još 1.5 procenat, što je ukupno oko 17 miliona dinara opredeljenih u tu namenu i to je jako dobro za opštu ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja i svi zaposleni u javnom sektoru. Opredelili smo jedan deo sredstava koja su bila namenjena za izgradnju zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu, jer je Ministarstvo omladine i sporta izrazilo želju da kada završimo projekat za izgradnju, koji je u završnoj fazi, učestvuje u izgradnji, dok sa druge strane imamo naše privrednike koji su raspoloženi da kupovinom sezonskih karata učestvuju u ovom projektu ( da kupe karte unapred ) i opštinu Gornji Milanovac – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Usvajanje nacrta odluke o pokretanju javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije, za obavljanje javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine jedna je od usvojenih tačaka današnje Sednice.

Opštinska uprava ima u nadležnosti kao svoju komunalnu delatnost organizaciju javnog prevoza. 2016. godine kada sam preuzeo odgovornost za vršenje vlasti u Opštini, posle 15 godina ponovo smo uveli prevoz na teritoriji opštine Gornji Milanovac, ne samo za povlašćene kategorije (đake i penzionere) već redovne linije za sve građane opštine. Kako bi dalje unapređivali javni linijski prevoz smatramo da je najbolje da to uradimo kroz javno privatno partnerstvo, gde ćemo u samom pozivu ograničiti rok trajanja ali i zahtevati od ponuđača, da definišemo koliko je godišnje ulaganje u sam saobraćaj koji oni moraju da ispune da bi mogli da zaključe ugovor sa nama. Ko bude najpovoljniji dobiće priliku da sarađuje a nama je u interesu da poboljšamo kvalitet i bezbednost usluga koje se pružaju na našoj teritoriji a prevashodno mislim u nabavci novih vozila što će biti jedan od ključnih zahteva prema privatnom partneru šta mora da ispuni tačno, odnosno koliko novih vozila za koliko godina mora da uključi u saobraćaj da bi taj ugovor mogao da bude na snazi – istakao je Kovačević.

Komentarišući postavljanje novogodišnje rasvete i organizovani doček, predsednik Opštine je istakao da je ukrašavanje grada počelo i da će biti obavljeno upotrebom postojećih ukrasa, bez nabavke novih jer u tu namenu budžetom za tekuću godinu nisu ni opredeljena sredstva. Doček Nove godine opština je do sada organizovala u saradnji sa Klubom privrede, ali ove godine takvog vida organizovane proslave neće biti. Novac koji nije ni predviđen budžetom ne može biti ni opredeljen za nešto drugo.

Ovom prilikom usvojen je i zaključak o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština kao i odluka o dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Gornji Milanovac.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar