Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Akademski i strukovni inženjeri FTN Čačak ne čekaju posao (FOTO)

post-title


Najbolji diplomci FTN iz učionice u poslovni svet 

Najuspešniji diplomci Fakulteta tehničkih nauka u Čačku koji su diplomirali u školskoj 2019/2020. godini, dobili su zaposlenja u svojim strukama odmah po završetku studija. Da su diplomirani i strukovni inženjeri veoma traženi na tržištu rada potvrđuju potrebe privrede i interesovanje poslodavaca za zapošljavanjem ovih kadrova odmah po sticanju visokog obrazovanja. Iako je u godini dva jubileja, šest decenija visokog i 45 godina akademskog obrazovanja na čačanskom FTN, zbog pandemijskih okolnosti odložena svečanost dodeljivanja nagrada i promocija diplomiranih studenata, proglašeni su najuspešniji diplomci. 

Student generacije je Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva koji je već  zaposlen u kompaniji Vtool i upisao je master studije na FTN. U toku studija Elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, modul Računarsko inženjerstvo Mihailo Knežević  je ostvario prosečnu ocenu 9,76 i nosilac  je nagrade iz Fonda „Prof. dr Milivoje Urošević“ koja se tradicionalno dodeljuje najboljem u generaciji. 

-Veoma sam zadovoljan stečenim znanjem koje mi je omogućilo da odmah počnem da radim. Upisao sam master studije i nadam se da ću biti podjednako uspešan kao na osnovnim studijama- rekao je Knežević. 

Kneževićevog mentora na diplomskom radu dr Uroša Pešovića, doc. nije iznenadila ali ga je obradovala informacija da je Mihailo student generacije:

-Od početka studija bio je samostalan u radu i veoma zainteresovan za rešavanje kompleksnih inovativnih zadataka.  Mihailo Knežević opravdava titulu najuspešnijeg i smatram da će izgraditi veooma uspešnu karijeru- rekao je dr Pešović.

Svoju profesionalnu karijeru Stefan Šošić počeo je u Kompaniji TRASER Software Gmbh  pre nego što je stekao stručno zvanje diplomirani inženjer informacionih tehnologija. Stefan je angažovan na poziciji programera i saradnik je na Fakultetu tehničkih nauka. U svom CV-ju ubeležio je značajna postignuća o čemu kaže: - počeo sam najpre da volontiram od 2012. godine, učestvovao sam  na studentskim takmičenjima i u nekoliko  projekata, što mi je omogućilo da zasnujem radni odnos 2017. godine- navodi Šošić kome u referencama stoji da je kao student objavio nekoliko stručnih i naučnih radova.  Prosečna ocena 9,56 u toku studija  Informacionih tehnologija modul Softverski inženjering kvalifikovala ga je za najboljeg diplomca na tom studijskom programu.  

Kao rezultat saradnje Fakulteta sa firmom  Vorwerk u Čačku i preporukama profesora Fakulteta, diplomirani inženjer menadžmenta Aleksandar Stiković od juna ove godine počeo je da  radi na poslovima kontrole kvaliteta. Aleksandar je u protekloj školskoj godini najuspešniji diplomac na studijskom programu Inženjerski menadžment.

Studentsku učionicu Vesna Bujić, sada master profesor tehnike i informatike, zamenila je učionicom u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Odmah posle odbrane master rada na integrisanim akademskim studijama Tehnike i informatike, Vesna se zbog zaposlenja preselila iz Čačka u Beograd gde radi kao nastavnik informatike. Vesna Bujić je bila najuspešnija na petogodišnjem studijskom programu Tehnika i informatika. 
Nagrada „Aleksandar Avramović“ dodeljuje se najboljem studentu na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, modul: Elektroenergetski sistemi. Zbog identične prosečne ocene u toku studija 8,72 nagrada će biti dodeljena diplomiranim inženjerima elektrotehnike i računarstva Stefanu Čubonović i Milošu Miloševiću. Stefan uskoro počinje da radi na Fakultetu, a Miloš je odlučio da ne zasniva radni odnos dok ne završi master studije iako je imao mogućnost da se zaposli.  

Kao i diplomci akademskih studija, zaposlenja po završenom školovanju  dobili su i najuspešniji  diplomci osnovnih strukovnih studija.  Među strukovnim inženjerima sa najboljom prosečnom ocenom u generaciji je Nada Dimitrijević, strukovni inženjer menadžmenta koja radi na poslovima kontrole kvaliteta u firmi „Belom“ u Uzićima kod Požege. Nada kaže da joj je u toku studija sticanje praktičnih znanja u Kompaniji „Sloboda“ omogućilo da sa velikim samopouzdanjem pristupi  obavljanju složenih i odgovornih poslova.  

Strukovni inženjer Pavle Vučetić, najuspešniji na studijama Mašinstva i inženjerske informatike u Čačku odlučio se da profesionalnu karijeru ostvari u rodnoj  Crnoj Gori gde je počeo da radi u struci. 
Radnu karijeru u firmi Eldisy Serbia počeo je i  Marko Dubačkić najuspešniji diplomac  na strukovnim studijama Elektrotehnike i računarstva, modul Elektronika i računarstvo. 

U osvrtu na rezultate postignute u protekloj školskoj godini dekan FTN prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog postignuća diplomiranih studenata i akademskih i strukovnih studija, dodajući da izuzetno dobra saradnja Fakulteta sa privredom daje odlične rezultate.
-   Stalno unapređivanje saradnje sa privredom je od posebne važnosti.  Kao visokoobrazovna ustanova u dogovoru sa privrednicima sledimo potrebe tržišta rada a sve u cilju da što kvalitetnije obrazujemo inženjere koji mogu da odgovore na savremene zahteve privrede- navela je dekan Milošević.

Najuspešnijim studentima osnovnih akademskih i strukovnih studija nagrade će biti uručene na  svečanosti koja će biti priređena na proleće.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar