U Udruženju penzionera grada Čačka juče su dodeljeni paketi osnovnih životnih namirnica za 750 penzionera koji imaju primanja u iznosu do 15.113 dinara. Akcija je realizovana u saradnji sa PIO fondom i lokalnom samoupravom. Prilikom dodele paketa posebna pažnja posvećena je poštovanju epidemioloških mera, u cilju zaštite najstarijih sugrađana.

Predstavnici mesnih odbora preuzeli su pakete u ime penzionera sa teritorije udaljenijih mesnih zajednica. Ovom prilikom zahvalili su se i istakli značaj bilo kakve pomoći najstarijim sugrađanima koji imaju minimalna primanja.

,,Od skoro sam aktivan, jer sam tek od pre dve godine u penziji, ali ću se truditi da nas ima više u Udruženju iz moje mesne zajednice. Ova pomoć mnogo nam znači i konačno smo videli da neko zaista brine o nama”, rekao je predstavnik MO Prislonica, Ljubiša Stjepanović.

Miladin Savić, predsednik Udruženja penzionera Čačak Foto: Infopress

Prednost prilikom rangiranja na osnovu podnetih zahteva za dodelu paketa imali su penzioneri koji su samohrani korisnici penzija, korisnici koji žive u višečlanim porodicama gde je penzija jedini izvor prihoda, a u obzir je uzeta i starost podnosilaca zahteva. Oni koji ispunjavaju kriterijume blagovremeno su obavešteni o uslovima prijave.

Foto: Infopress

,,Mi smo poslali plakate kako bi se penzioneri obavestili u svojim mesnim zajednicama, a informisani su i telefonskim putem i preko Čačanskog glasa. Cilj nam je bio da se što više njih prijavi i zaista je stigao veliki broj zahteva”, rekao je predsednik Udruženja penzionera Čačak, Miladin Savić.

Za podnošenje zahteva za dodelu paketa potrebno je dostaviti ček od penzije i ličnu kartu. U Udruženju kažu da je ova akcija samo jedna u nizu planiranih, pa će u Novoj godini nastaviti da pomažu materijalno najugroženijima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here