Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obradović: Nisam više za bojkot izbora

post-title


Da se odmah unapred izjasnim, ja nisam više za bojkot izbora.

Ne smemo sebi ikada u Srbiji da dozvolimo održavanje nedemokratskih izbora. Kako? To je tema za interni sastanak ujedinjene opozicije na kome ću reći svoje mišljenje, izjavio je Boško Obradović, lider pokreta Dveri, govoreći za Nova.rs o svojim planovima za budućnost u susret predsedničkim, beogradskim, kao i najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, bio je jedan od učesnika debate Instituta za evropske poslove, prilikom koje je govorio i za Nova.rs, objašnjavajući da se moraju steći uslovi za fer i poštene izbore, ali i navodeći da opozicija sebi ne sme da dozvoli još jedan bojkot.

„Jedino o čemu Srpski pokret Dveri trenutno razmišlja jeste promocija našeg proglasa “Promena sistema – sigurnost za sve”, predstavljanje programa Dveri i naših kadrova, stručnjaka koji mogu da iznesu razne javne politike koje smo predstavili u međuvremenu, od obnove demokratije i promene izbornog sistema, preko lustracije i zaštite životne sredine, odnosno zelenog patriotizma, do raznih urbanih politika, posebno ovde u Beogradu, s obzirom na to da nam idu gradski izbori uskoro”, rekao je Obradović za Nova.rs i dodao:

„To znači da naravno razmišljamo i o izborima, i dolazimo do ključnog pitanja – kakvi su izbori u Srbiji i ima li smisla na njima učestvovati? Kako da se izborimo da konačno dobijemo elemtarne uslove da ti izbori budu pošteni? To ne možemo bez zajedničke saradnje opozicije i bez obzira što smo se kao Dveri odlučili da put do sledećih izbora nastavimo samostalno, mi smo apsolutno otvoreni za saradnju sa svim kolegama iz opozicije, kako bismo formulisali naš jedinstven stav kako ti izbori treba da izgledaju, da sa tim stavom zajedno nastupimo prema našoj vlasti i prema delegaciji Evropskog parlamenta koja treba da dođe, s tim što se ja razlikujem od ostalih kolega jer sam već pozvao Ivicu Daćića da hitno zakaže konsultacije između vlasti i opozicije".

Obradović dalje navodi da beogradski, predsednički i vanredni parlamentarni izbori treba da se održe u različito vreme.

„Cilj je da se što pre dogovorimo o formatu dijaloga – kada mora da počne, kada mora da se završi, kako će biti sprovedene odluke i koliko će ostati vremena do izbora kako bi mogli da profunkcionišu slobodni mediji i kako bi moglo da se čuje drugačije mišljenje u našim medijima. Tek kada dođu izbori i vidimo da li oni imaju smisla, onda ćemo sesti i opet razgovarati sa kolegama iz opozicije koji je najbolji način da se na te izbore izađe. Jedno su predsednički izbori, drugo su gradski beogradski, treći su vanredni parlamentarni. Ja se, između ostalog, zalažem i za to da izbori treba da budu odvojeni u različite termine”, rekao je lider Dveri.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar