Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanin je evropska klasa! Milunović štoper kakvog je Zvezda čekala

post-title


Remi u Liberecu (0:0) ukrasio je sjajno izdanje Crvene zvezde u gupnoj fazi Lige Evrope, a osim što su crveno-beli stigli do sume od 11 bodova, nastavili su niz utakmica bez primljenog gola te se trenutno mogu pohvaliti sa čak šest uzastopnih susreta na kojima su sačuvali mirnu mrežu.

Impresivan učinak potvrdio je izvanrednu formu defanzivaca Crvene zvezde koje odličnim partijama predvodi Nemanja Milunović. Pouzdani štoper u periodu iza nas podigao je formu i postao stub crveno-bele defanzive, a novu u nizu dobrih utakmica odigrao je u Češkoj.

Na gostovanju koje nije imalo veliki rezultatski značaj, rivali su prikazali požrtvovanu igru sa ambicijom da poprave UEFA koeficijent i stignu do novih novčanih premija, a jedan od zapaženijih igrača bio je upravo Milunović. Iskusni fudbaler, podigao je nivo igre tokom polusezone na izmaku i u periodu kad se stručni štab suočava sa brojnim kadrovskim problemima, razrešio bar jednu od glavobolja.

Preporođeni štoper predstavljao je nerešivu prepreku za češke igrače na putu do Milana Borjana, a učinak 31-godišnjeg štopera najbolje oslikava 20 dobijenih duela od ukupno 25. Visoki Čačanin bio je dominantan u skok igri u kojoj mu je pripalo sedam od devet lopti, a muke rivalima zadavao je i u ofanzivnim duelima od kojih je četiri od pet rešio u svoju korist.

Impresivno izdanje upotpunilo je čak 11 presečenih lopti. Milunović je predstavljao nepremostivu prepreku za Moskeru protiv kojeg je dobio svih šest duela, a pred Zvezdinim štoperom posustali su i Beran i Pešek. Jedini koji je u četvrtak uveče uspevao da se nosi sa Milunovićem bio je Abdula Jusuf, ali se ni napadač iz Bahreina nije proslavio pred beogradskim zidom.

Štoper koji je u Ljutice Bogdana stigao u januaru 2019. godine, od prve utakmice je pod lupom zvezdaške javnosti poznate po visokim kriterijumima, a očekivanja i teret je sebi nametnuo odličnim igrama u dresu BATE za koji je, između ostaog, nastupao i protiv aktuelnog kluba u grupnoj fazi Lige Evrope pre tri sezone. Upravo igra koju je tom prilikom prikazao na Marakani prizivana je od njegovog dolaska u Beograd, a ove jeseni zvezdaši su dočekali da štopera vide u punom sjaju.

Vredan i naporan rad doneo je rezultat. Stručni štab Crvene zvezde uložio je ozbiljan trud da iz visokog štopera izvuče maksimum i u tome je uspeo. Milunović je po nalogu Dejana Stankovića u prethodnom periodu dosta radio individualno, a akcenat je bio na iznošenju lopte i začetku akcija Zvezde.

Šef stručnog štaba Zvezde, na Milunoviću je primenio iskustva iz Intera i po modelu bivšeg saigrača, čuvenog argentinskog defanzivca, Valtera Samjuela od njega napravio stub odbrane i važan šraf u začetku ofanzive. Milunović je kroz mesece iza nas stekao samopouzdanje i sigurnost te je osim armature u Zvezdinom bedemu postao i neizostavni deo u kreiranju akcija šampiona Srbije.

Koliko je napredovao na tom polju najbolje govori čak 82% tačnih dodavanja na utakmici u Liberecu i podatak da je učestvovao u 112 napada crveno-belih, po čemu je drugi u beogradskom timu, iza Sekua Sanoga koji je bio deo jednog napada više. Milunović se u ulozi lidera snašao idealno i uprkos brojnim rotacijama koje su se dešavale na njemu najbližim pozicijama pokazao da odlično sarađuje sa svim saigračima. Bilo da je u paru sa Pankovim ili Degenekom, da li je desni bek Gajić ili Gobeljić, bez obzira jel defanzivni vezni SanogoPetrović ili Nikolić.

Orlična partija u Češkoj samo se nadovezala na ranije igre kako na internacionalnoj, tako i na domaćoj sceni. Kad je Liga Evrope u pitanju, niz sjajnih igara počeo je u Gentu gde je susret mirne mreže Milunović ulepšao golom, a njegov kvalitet nije promakao ni statističarima UEFA po čijim kriterijumima je posle remija sa Hofenhajmom (0:0) stigao do trećeg mesta na listi najboljih defanzivaca takmičenja. Još jedno briljantno izdanje, ovaj put u Liberecu, uticalo je da Zvezdin odbrambeni igrač posle 6. kola pretekne i Meta Doertija, defanzivca Totenhema, pa je godinu završio kao drugi defanzivac Lige Evrope, iza Nača Monreala iz Real Sosijedada.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar