Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Konferencija za medije Gradskog pozorišta u Čačku

post-title


Na Konferenciji za medije Gradskog pozorišta u Čačku najavljen je početak rada na novoj predstavi koja ima za temu svevremeni Ep o Gilgamešu, u savremenom kontekstu. Autorski tim koji će raditi na novom projektu govorio je o nastanku ideje za komad, čija premijera se očekuje na proleće.

Repertoar mladog Gradskog pozorišta mora biti raznovrstan, zaključio je reditelj, Jug Đorđević. Angažovanost je takođe važna odlika dela namenjenog scenskom izvođenju.

Foto: Infopress

Ep o Gilgamešu najstarije je književno delo, na koje se oslanjaju sve ostale ikada napisane priče. Simbolika koju nosi ep primenljiva je na sadašnji trenutak.

,,Ovo delo važno je kako zbog toga što sadrži univerzalne istine, tako i zbog pripovedačkog momenta. Kroz njega možemo videti kako su se priče pričale od tog vremena do danas”, rekla je dramaturškinja, Tijana Grumić.

Bratislav Janković, direktor Gradskog pozorišta Čačak -Foto: Infopress

Ovo će biti najkompletniji projekat do sada, kada je reč o ekipi koja ga realizuje. Autori očekuju da samim tim bude i ozbiljan produkcijski poduhvat.

Foto: Infopress

,,U odnosu na Triptih koji smo radili sa nekompletnom autorskom ekipom, sada ćemo moći da se posvetimo svakom segmentu posebno i detaljno. Mislim da će takav pristup podići ovaj komad na ozbiljan nivo, što je našem pozorištu, koje postoji tek godinu dana potrebno,” istakao je glumac i direktor Gradskog pozorišta Čačak, Bratislav Janković.

Premijera pozorišnog komada planirana je na proleće, ukoliko epidemiološki uslovi dozvole.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar