Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Momirović u drugoj kontrolnoj poseti Čačku: Provera radova na najzahtevnijoj saobraćajnoj deonici u Srbiji (FOTO)

post-title


Čačak – Radovi na iuzgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege odvijaju se predviđenom dinamikom, a ministar Tomislav  Momirović došao je u vabrednu kontrolnu posetu, drugi put od kad je preuzeo resor saobraćaja, u cilju ubrzanja izgradnje.

„Iako je situacija jako teška usled epidemije korona virusa, građevinski radovi ne smeju da stanu, tako da mi radimo i subotom i nedeljom. Ova deonica je izuzetno važna, ali veoma zahtevna i zato ubrzano rešavamo sve probleme na koje nailazimo. U poslednjih mesec dana  doneli smo nekoliko važnih odluka, dozvola za petlju  Pakovraće i radimo na završavnju eksproprijacije“, rekao je ministar Momirović, prilikom obilaska radova na deonici Preljina - Požega.

Foto: RINA

Deonica trase autoputa od Preljine do Požege duga je nepun 31 kilometar, ima tri tunela i 25 mostova. Prvim delom prostire se pored reke Čemernice gde je dosta mirna, drugi deo je tunel Trbušani i posle njega se dolazi u dolinu Zapadne Morave. Kod Pakovraća se penje na planinu Jelicu i tu postaje veoma zahtevna trasa, jer su nagibi jako veliki.

„Kineska kompanija je odlilčan partner i nadamo se se da će radovi i dalje teći predviđenom dinamikom. Svi smo svesni koliko je važno da ova deonica bude završena u predviđenom roku“, naglasio je Momirović.

Foto: RINA

Autoput koji će se nakon završetka radova prostirati do Požege, biće od velikog značaja za privredu kako grada Čačka, tako i opština kroz koje prolazi.

„Naš posao je eksproprijacija i na tome se ubrzano radi, do sada smo izdali preko 1000 jako važnih rešenja vezanih za to“, kazao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Planirano je da deonica opd Preljine do Požege bude završena do kraja sledeće godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar