Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Alarmantno stanje u Čačku: Nikad više zaraženih medicinskih radnika, Radni tim apeluje na doktore u penziji i one iz privatne prakse da pomognu kolegama

post-title


Čačak – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 209 pacijenata pozitivnih i suspektnih na korona virus, a od tog broja šest teških bolesnika priključeno je na respiratore.

U protekla 24 časa preminula su dva pacijenta, oba iz Čačka. Od početka decembra, za prvih 14 dana na teritoriji Moravičkog okruga od posledica inficiranja korona virusom preminulo je 62 lica.

Tokom trećeg talasa mnogo je zaraženih medicisnkih radnika i to je jedan od najvećih problema, jer sve je manje onih koji mogu da leče ljude.

„Doktor koji je upravljao Plavom halom je zaražen, kao i mnogo njegovih kolega koji rade u zdravstvenim ustanovama u Čačku. Apelujem na sve lekare i medicinske radnike koji su u penziji ili rade privatno, da dođu da nam pomognu, jer su redovi poprilično desetkovani. Nemamo zakonsko pravo da ih vratimo na posao, ali ih molim da budu humani i pomognu u ovom teškom trenutku“, rekao je dr Miahilo Luković, rukovodilac Radnog tima za paraćenje širenja korona virusa na području Moravičkog okruga.

U čačanskoj bolnici u prrekla 24 sata primljeno je još 19 pacijenata, u privremenoj bolnici Plava hala u Atenici smešetena su 42 bolesnika. U kovid ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 148 prvih pregleda, a u bolnici 120.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar