Požega – Nekadašnji gigant prehrambene industrije, fabrika „Budimka“ ponovo radi punom parom, nakon što je krajem novembra  prošle godine prodata na javnoj licitaciji kompaniji „ITN grupa“ iz Kosjerića.

Foto: RINA

Džemovi sa nekada najpoznatijom etiketom   od danas se mogu kupiti u prodavnicama, pre svega u Požegi, a za nekoliko dana će se naći na rafovima srpskih trgovina  i to 16 proizvoda od voća,.

„U ponudi je čuvena mešana marmelada, pekmez, dzem od šljiva, malina i šumskog voća. Džemovi su od danas u prodaji, dok će sokovi za domaće i inostrano tržište biti spremni za mesec dana . Ambalaža sokova ostaće nepromenjena, dok će linija želiranih proizvoda dobiti potpuno novi izgled“, rekao je za RINU Aleksandar Marković, izvršni direktor ITN kompanije Marković.

Foto: RINA

Tradiconalna receptura Budimke zadržala se kod deset proizvoda, dok je kod šest uvedena novina, pa će neki od proizvoda sa etiketom ovog požeškog giganta biti od čistog voća.

Inače, fabrički pogoni otvoreni su počertkom juna ove godine, od poljoprivrednika ovog kraja otkupljene su velike količina voća, po dobroj ceni. Otkupna cena maline bila je oko 220 dinara, pa je većina voćara ove sezone bila više nego zadovoljna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here