Isplata minimalne zarade za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počinje danas, najavio je ministar finansija Siniša Mali, a iz republičkog budžeta izdvojeno je dve milijarde dinara, saopšteno je iz Ministrstva finansija.

– Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rentakar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima – naveo je Mali.
Ministar je izjavio da je Poreska uprava objavila spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države. Na spisku se nalaze firme iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede.

– Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu -naglasio je on i dodao da je procedura za isplatu pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs se mogu naći lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica privrednog subjekta treba da ponesu od dokumentacije radi isplate sredstava subvencija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here