Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

post-title


Isplata minimalne zarade za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu počinje danas, najavio je ministar finansija Siniša Mali, a iz republičkog budžeta izdvojeno je dve milijarde dinara, saopšteno je iz Ministrstva finansija.

- Reč je o sektorskoj podršci za 72.500 zaposlenih u turističkim agencijama, rentakar firmama, ugostiteljskim objektima i hotelima - naveo je Mali.
Ministar je izjavio da je Poreska uprava objavila spisak od 12.037 preduzeća koja su ostvarila pravo na pomoć države. Na spisku se nalaze firme iz oblasti ugostiteljske i turističke privrede.

- Preduzećima će novac biti uplaćen na posebne namenske račune koje Uprava za trezor otvora za ovu svrhu -naglasio je on i dodao da je procedura za isplatu pojednostavljena, tako da je potreban samo jedan dolazak ovlašćenog lica privrednog subjekta u nadležnu filijalu Uprave za trezor.

Na sajtu Uprave za trezor www.trezor.gov.rs se mogu naći lokacije najbliže filijale te uprave i informacije o tome šta ovlašćena lica privrednog subjekta treba da ponesu od dokumentacije radi isplate sredstava subvencija.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar