Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Traži se rešenje za održavanje januarskog ispitnog roka, kvalitet ne sme da trpi

post-title


Fakulteti ne žele da ugroze zdravlje studenata niti da ih onemoguće da polažu ispite, pa će sledeće nedelje Senat Univerziteta u Beogradu, pokušati da nađe kompromisno rešenje kako bi se na najbolji način, u postojećim uslovima, održao januarski isptitni rok.

Nastava je onlajn, praktične vežbe su svedene na mininum. I studenti i profesori se spremaju za zimske ispitne rokove.

Jadranka Vučićević, student Pravnog fakulteta, kaže da se predavanja održavaju onlajn redovno, koriste dve do tri različite platforme u kojima se profesori uključuju.

“Sada prvi put ulazimo u ispitni rok tokom zime kada se očekuje da epodemiološka situacije neće biti povoljna tako da se nadam da će visokoškolske ustanove ali i univerziteti imati apsolutnu toleranciju prema tome”, poručuje studentkinja Margareta Smiljanić.

Studentima i profesorima Filozofskog fakulteta nedostaje više neposrednih kontakata studenata i nastavnika.

Profesor Jelena Kostić Tomović v.d. dekana Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu kaže da imaju nastavnike čiji časovi nisu baš pogodni za onlajn nastavu i koji na žalost koriste relativno prazne prostorije da u bezbednim uslovima omoguće studentima taj neposredni kontakt.

Na Elektrotehničkom fakultetu kažu da ne postoje uslovi za regularnost onlajn ispita.

“Da ne bi kompromitovali kvalitet naše diplome, da ne bi snižavali svoje ispitne kriterijume mi ćemo ispitne aktivnosti, kolokvijumske aktivnosti prilagoditi tekućim okolnostima”, poručuje profesor Milo Tomašević dekan Elektrotehničkog fakulteta.

Najzahtevniji su ispiti na nižim godinama osnovnih studija sa velikim brojem studenata.

Profesorka Ivanka Popović rektorka Univerziteta u Beogradu smatra da se za usmene ispite to može logistički rešiti. 

“Problem su masovni pismeni ispiti i dogovorićemo se da li to možemo da uradimo ili možemo da odložimo. U ovom trenutku je zaista prerano da se kaže, ali je sad i vreme da prelomimo da znaju studenti na čemu su”, naglašava Popović.

Osim toga, kovid usporava akreditaciju visokoškolskih ustanova, pa će one uputiti molbu Ministarstvu da se odlože rokovi za predaju dokumenata za akreditaciju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar