Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Asfaltirana još dva seoska putna pravca u Lučanima

post-title


Asfaltiranjem dva putna pravca u mesnoj zajednici Milatovići, u zaseoku Visuljak, u dužini od 630 m i u zaseoku Zečevići, u dužini od 275 m, završeno je asfaltiranje u opštini Lučani iz budžeta lokalne samouprave zajedno sa učešćem građana za ovu godinu.Izvođač radova je bilo preduzeće "Ratko Mitrović" iz Čačka, a radovi su izvedeni kvalitetno i u planiranom roku.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, kaže da su planirani putni pravaci u mesnim zajednicama Rasovac, Rti, Krstac, Donja Kravarica, Rtari, Negrišori, Dljin i Guča ostavljeni za asfaltiranje za početak iduće godine kada vremenski uslovi budu povoljniji. Ugovori su već potpisani sa izvođačima radova, preduzećima "Putevi Ivanjica" i "Ratko Mitrović", a vrednost ovih radova je preko 30 miliona dinara.

"I pored toga, opština Lučani je budžetom za narednu godinu opredelila novih 65 miliona dinara gde će se po starom, dobro oprobanom sistemu 2:1, raditi na unapređenu putne infrastrukture. Interesovanje je veliko i odmah početkom godine očekujemo potpisivanje ugovora sa nekoliko mesnih zajednica za određene putne pravce za koje su građani skupili novac i potrebne dozvole. Početkom iduće godine nas očekuje asfaltiranje puteva Milatovići - Guberevci u dužini od 4 km, zatim Kaona - Torlak u dužini od 3 km, Viča - zaseok Glavonjići 1,5 km, Đerać 1,7 km, Dljin 2,2 km, a zatim se nastavlja po prioritetima. Pre svega, to su opštinski putevi prvog i drugog reda, gde se u idućoj godini uz pomoć Vlade Srbije, a preko „Puteva Srbije” očekuje asfaltiranje preko 50 km puteva, što će u velikoj meri podići kvalitet putne infrastrukture u Dragačevu u koju su uložena značajna sredstva u poslednje dve godine", rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar