Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Birčević pojačao Borac

post-title


Stefan Birčević potpisao je ugovor sa Borcem iz Čačka za koji će igrati do kraja aktuelne sezone, saznaje MOZZART Sport.

Povremeni reprezentativac Srbije prethodne nedelje se priključio treninzima člana ABA lige i od tad se govorilo o njegovom ostanku u klubu kraj Morave, a saradnja je danas ozvaničena.

Krilni centar se po završetku prethodne sezone rastao sa Partizanom, a nakon pet meseci pauze odlučio je da pojača tim Marka Marinovića koji posle osam duela u regionalnom takmičenju ima jedan trijumf.

Birčević će u novoj sredini imati odgovoran zadatak da iskustvom pokuša da pomogne novajliji u ABA ligi da uspostavi ritam. Čačani su posle pobede nad Partizanom u prvom kolu (87:78) ušli u seriju loših rezultata i nanizali sedam poraza, te je očigledno da im je neophodna promena i buđenje kako bi izbegli borbu za opstanak.

Novopečeni krilni centar Borca prošle sezone je za Partizan beležio u proseku 5,9 poena iz 2,2 skoka po meču, a pre druge epizode u crno-beim redovima nosio je dres Metalca, Radničkog iz Kragujevca, Estudijantesa, Istanbula, Banvita i Telekom Bona. Tokom perioda koji je proveo kao slobodan igrač iskusni centar je osim sa Borcem dovođen u vezu i sa Igokeom, prethodno je postojalo i interesovanje klubova u inostranstvu, ali je na kraju odlučio da se priključi klubu koji sa klupe vodi Marinović, njegov prijatelj iz perioda koji su proveli kao saigrači u Kragujevcu.

Borac je po rasporedu naredni susret u ABA ligi trebalo da odigra protiv Primorske koja je pred gašenjem, pa će Birčević prvu priliku za debi imati na gostovanju Zadru.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar