Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Da li ima smisla deliti đačke knjižice u uslovima epidemije?

post-title


Forum beogradskih gimnazija očekuje objašnjenje od nadležnih iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u pogledu poslednjeg naređenja koje je stiglo školama, a koje podrazumeva obaveznu podelu đačkih knjižica u uslovima vanrednog epidemijskog stanja.

Forum beogradskih gimnazija negoduje zbog dopisa Ministarstva prosvete, koji je juče stigao školama, a u kojem se nalaže obavezna podela đačkih knjižica. U vezi sa ovim dopisom očekujemo obrazloženje nadležnih zašto je dodela knjižica obavezna u situaciji kada se broj inficiranih svakodnevno broji hiljadama.

Imajući u vidu da svaka škola broji više stotina učenika, a nemali broj i više od hiljadu, nadležni u Ministarstvu morali bi biti svesni da ovakvo okupljanje može predstavljati novi rizik i to kako za zaposlene, tako i za roditelje. Osim toga, ako znamo da preko 90% škola ima elektronski dnevnik iz kojeg roditelji mogu da vide sve ocene, uključujući i uspeh učenika, smatramo da je njihovo pozivanje da dođu u školu i preuzmu knjižice jednako slanju poruka preko goluba pismonoše, umesto telefonom ili drugim sredstvima moderne komunikacije.

S obzirom da se prvo polugodište završava 18. decembra, da će odeljenjska veća biti održana tokom iduće sedmice, smatramo da Ministarstvo ima dovoljno vremena da povuče svoju naredbu i ovom prilikom pozivamo nadležne da to i učine jer zašto smo učenike slali na onlajn nastavu, ako ponovo punimo škole.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar