Na inicijativu predstavnika tekstilne industrije iz Čačka, uz podršku i u organizaciji lokalne samouprave, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, danas, 16. decembra 2020. godine, održao je sastanak na temu pokretanja tekstilnog studijskog programa na Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

Sastanku su osim prisustvovali:

– dr Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zadužena za dualno i preduzetničko obrazovanje;
– mr Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike;
– Ana Stojanović, rukovodilac Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike pri Privrednoj komori Srbije,
– prof. dr Danijela Milošević, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku; – prof. dr Vasilije Petrović sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin „ Zrenjanin i
– Boro Radoičić, generalni direktor firme „Tiffany Production“, kao predstavnik modno – tekstilne industrije iz Čačka.

Na sastanku je bilo govora o uspešnoj implementaciji modela dualnog srednje stručnog obrazovanja za potrebe modno – tekstilne industrije, kao i o potrebi primene ovog modela na visoko obrazovanje, naročito ako se ima u vidu da je prošle godine usvojen Zakon o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Pokretanjem odgovarajućeg tekstilnog studijskog programa na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, bile bi zadovoljene potrebe za stručno osposobljenim kadrovima, diplomiranim inženjerima, ne samo za modno – tekstilne firme iz Čačaka, već i za sve sa teritorije Moravičkog, Raškog i Šumadijskog upravnog okruga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here