U protekloj nedelji, od 7-13.12.2020.godine, na području Moravičkog okruga republičke, lokalne inspekcije i komunalna milicija obavili su 1035 kontrola. Od ukupno 33 subjekta koji nisu poštovali propisane mere Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, 27 je sa područja opštine Ivanjica.

Sanitarna inspekcija je donela 1595 rešenja kojima je fizičkim licima određena mera karantina u kućnim uslovima.

Od ukupno 1035 inspekcijskih kontrola, komunalna milicija grada Čačka i komunalne inspekcije jedinaca lokalnih samouprava obavile su 916 kontrola poštovanja ograničenja radnog vremena i pridržavanja protivepidemijskih mera od strane fizičkih lica, sanitarna inspekcija 95, tržišna10, turistička 9 i veterinarska inspekcija 5 nadzora poštovanja propisanih protivepidemijskih mera od strane privrednih subjekata i preduzetnika.

Utvrđene nepravilnosti su: u 10 slučajeva nedostatak korona redara, u 6 nepoštovanje ograničenja radnog vremena, u po 5 kontrola nedostatak dezobarijera i lične zaštitne opreme zaposlenih, u 4 nedostatak lične zaštitne opreme korisnika i u 3 nepoštovanje fizičke distance.
Na području grada Čačka obavljene su 973 kontrole, od čega je 878 komunalna milicija i lokalne inspekcije, 77 sanitarna inspekcija, 8 tržišna inspekcija, 6 turistička i 4 veterinarska, a u 19 slučajeva utvrđeno je nepoštovanje protivepidemijskih mera.

Na području opštine Gornji Milanovac izvršeno je 18 kontrola od strane komunalne inspekcije, bez utvrđenih nepravilnosti.

U opštini Ivanjica kontrolisano je 36 subjekata, 18 od strane sanitarne inspekcije, 15 komunalne i 3 turističke, a kod 27 su utvrđene nepravilnosti.
Na području opštine Lučani od ukupno 8 izvršenih kontrola, 5 je obavila komunalna inspekcija i 3 republičke, bez utvrđenih nepravilnosti.
Rpublička sanitarna inspekcija za sedam dana donela je i 1595 rešenja kojima je fizičkim licima određena mera karantina u kućnim uslovima, odnosno organičenja slobode kretanja u trajanju od 14 dana uz obavezu svakodnevnog javljanja Zavodu za javno zdravlje radi praćenja zdravstvenog stanja.

U poslednjem talasu epidemije, od 1.11.2020.godine, u Moravičkom okrugu doneto je ukupno 6381 rešenje o određivanju kućne izolacije licima koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo simtoma virusa Covid-19.

Svoju zakonsku obavezu podnošenja prijava Zavodu za javno zdravlje u Čačku za lica kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo simtoma virusa Covid-19 poštuju sve zdravstvene ustanove sa područja Moravičkog upravnog okruga, uključujući i Dom zdravlja Lučani u Guči.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here