Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliki decembar Nemanje Milunovića! (VIDEO)

post-title


Nema Aleksandra Kataija, nije u golgeterskom ritmu Dijego Falčineli, ali Dejan Stanković može mirno da spava i u takvim trenucima. Veliki period u karijeri, štoper Crvene zvezde Nemanja Milunović nadogradio je golom vrednim još jednog prvenstvenog trijumfa i zadržavanja devet bodova prednosti u odnosu na Partizan. Imala je silne probleme Zvezda na gostovanju podno Rudnika, ali je iskoristila momentum Nemanje Milunovića koji je na prepoznatljiv način patrolirao nebom iznad Gornjeg Milanovca i stigao do drugog prvenstvenog gola. Za možda jedva solidan utisak, ali perfektan prvenstveni kraj jeseni za tim Dejana Stankovića – 1:0.

Delovalo je u pojednim trenucima da će Metalac imati snage da iskoristi manjak kiseonika u plućima crveno-belih, evidentan umor koji je uticao na izdanje srpskog šampiona. Taktički su domaći bilo vrlo dobri, čak odlični, mučili crveno-bele svim raspoloživim snagama. Ali i pored toga što je uštopovana prepoznatljiva ofanzivna dominacija crveno-belih, rešenja za Nemanju Milunovića nije bilo. Snažni štoper igra u velikoj formi poslednja dve meseca, postao je jedan od Stankovićevih "senatora" koji garantuje dobar rezultat. I to baš u trenucima kada ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa klubom iz Ljutice Bogdana. Crvena zvezda je produžila period nedodirljivosti, na velika 720 minuta i počela da kuca na vrata još jednog klupskog rekorda.

Imao je zvezdin duel u Gornjem Milanovcu identične elemnte kao u onoj Češkoj, kada je stavljena tačna na ovogodišnju evropsku odiseju. Postava Dejana Stankovića je kroz posed lopte, i riskantnu igru sa štoperima na suparničkoj polovini, tražila brz gol i mirniji nastavak susreta. Iako je šampion izašao visoko, Metalac Žarka Lazetića znao je kako da spreči prvi udar.

Zgusnutim linijama tima, sa petoricom bonus igrača, Metalac je Crvenoj zvezdi suzio prostor za kreaciju, koje je i onako bilo malo zbog izostanka Aleksandra Kataija i umora velike većine Stankovićevih momaka. Morao je Puletić da glumi četvrtog štopera, promašivao je izgledne šanse Falčineli, ali je razloga da žali imao i domaćin. Posle maestralnog pasa tinedjžera Milićevića iz poslednje linije, ka golu Milana Borjana stuštio se Jovan Vlalukin, ali je šutirao nedovoljno dobro da bi ugrozio Milana Borjana.

https://youtu.be/Nv2YImKToPk

Bila je to personifikacija želja i namera motivisanog trenera domaćina Žarka Lazetića. Oslanjali su se domaći na kontre, strelca Katanića, dok je Milan Gajić u dobroj meri uspeo da iskontroliše vihornog Prestiža.

Zvezda je teško dolazila do prilika, ali je prvi put u okvir gola bio smrtonosan za Puletića. Veliki decembar Nemanje Milunovića nastavio se i podno Rudnika. Ponovo je bivši reprezentativac Srbije dominirao u vazdušnim duelima pred svojim golom, ali je sjajnim skokom u 36. minutu i zakucavanjem lopte u Puletićevu mrežu doneo olakšanje Dejanu Stankoviću.

Očekivalo se da pogodak Nemanje Milunovića ubrza solidnu partiju iz prvog poluvremena. Metalac nije radikalno promenio igru. Pustili su domaći posed crveno-belima i čekali kontru ili grešku crveno-belih. Nisu je dočekali, mada su posle jedne od akcija tražili najstroržu kaznu, kada se Pankov blago naslonio na Prestiža. Kontakta je bilo, ali je Afrikanac lako pao...

Možda je mogao Metalac agresivnije da krene ka Borjanu i jače provocira potencijalni kiks nekog od defanzivaca Crvene zvezde. Međutim, i ovako su pristojan utisak ostavili domaći, pojedinci su demonstrirali zavidan potencijal i kvalitet.

Crvena zvezda u petak igra poslednji meč u ovoj kalendarskoj godini, kada će gostovati Radu u odloženom meču osmine finala Kupa Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar