Građani su godinama bili u neravnopravnom položaju u odnosu na banke, koje su uživale zaštitu sudova, međutim nakon što je Vrhovni kasacioni sud zauzeo pravni stav da banke nisu imale pravo na naplatu neosnovanih troškova, građani masovno tuže banke radi povraćaja novca.

Sudska praksa po ovom pitanju je jasna, što je ove godine potvrdio i Ustavni sud – banke nisu imale pravo da naplaćuju troškove obrade kredita, troškove osiguranja kredita kod NKOSK, niti druge neosnovane troškove i dužne su da građanima vrate novac kao i zakonsku zateznu kamatu od dana kada su novac neosnovano naplatile pa sve do dana vraćanja.

Udruženje građana „PRAVO“ već dugi niz godina pomaže građanima da od banaka povrate nezakonito naplaćene troškove obrade kredita i besplatno ih informiše o njihovim pravima i načinu kako da ih ostvare.

Pravo na povraćaj novca i kamatu imaju svi građani, kao i svi privredni subjekti koji su od 2005. godine do danas podizali bilo koju vrstu kredita (gotovinski, keš, biznis, potrošački stambeni, refinansirajući, poljoprivredni i dr.).

Svi zainteresovani građani i privredni subjekti mogu da se obrate Udruženju „PRAVO“ na broj telefona 064/90-90-055 svakog radnog dana od 9 do 17 časova ili putem e-mejla pravo.udruzenje@gmail.com.

Građani se takođe mogu informisati u kancelarijama Udruženja“ PRAVO“ i to u Beogradu, ulica Savska 33, lokal 4, ili u Kraljevu, ulica Četvrtog kraljevačkog bataljona 15z, kao i na sajtu www.udruzenjepravo.com.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here