Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ima li ovo smisla? U Čačku jedni do drugih stoje umrlice žrtava korona virusa i plakati koji pozivaju na doček Nove godine (FOTO)

post-title


Čačak –  U trećem talasu korona virusa  u Moravičkom okrugu preminulo je preko 130 osoba, a najviše iz Čačka. Teška epidemiološka situacija ne jenjava već danima, ali to nije sprečilo da na jednom stubu na centralnom gradskom trgu osvane poražavajuća slika:  umrlice žrtava korona virusa i plakati za doček nove 2020. godine – nalepljeni jedno uz drugo!

Foto: RINA

„Borba je za svaki život, za svaki krevet u bolnici, plakati koji pozivaju na doček Nove godine su čist beobrazluk. Postoje strogi propisi po kojima se zabranjuje svaki vid okupljanja i ne znam koja će to inspekcija da dozvoli proslavu za manje od 15 dana“, izjavio je za RINU, dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku.

Potencijalna epidemiološka bomba jeste i predstojeća slava Sveti Nikola, za koju je vrlo dorbo poznato da pola Srba slavi, a ona druga polovina ide na slavu.

Foto: RINA

„Ne mogu da shvatim da neko zove goste na slavu sada, jer na tom okupljanju neko od gostiju ili domaćina može da se zarazi i posle toga ne daj bože umre. Pitam se kako će taj domaćin da živi posle sa znanjem da se neko kod njega na slavi zarazio i umro. Biće proslava i okupljanja kad sve ovo prođe”, kazao je dr Luković.

Na kovid odeljenjima Opšte  bolnice u  Čačku  trenutuno je hospitalizovano  194 pacijenta pozitivna i suspektna na korona virus. U respiratornom centru smeštemo je 17 pacijenata od kojih je osam priključeno na respiratore.

Foto: RINA

Nakon pristiglih rezultata za 602 uzoraka, iz Čačka je 87 pozitivnih, iz Lučana 19, iz Gornjeg Milanovca 29 i iz Ivanjice 41 pozitivan.   



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar