Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obeležen Dan grada bez svečane ceremonije: Dodeljenje Decembarske nagrade Čačka

post-title


Čačak danas slavi Dan grada. Na današnji dan 1408. godine Čačak je prvi put u pisanim tragovima pomenuta pod tim imenom.

Dobitnici Decembarskih nagrada grada Čačka 2020,

Ove godine zbog epidemiološke situacije izostala je svečana ceremonija, zvanice i gosti.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović preko društvenih mreža uputio je čestitiku sugrađanima. On je u ime Skupštine grada, Gradskog veća, svojih saradnika i njegovo lični ime zamolio sugrađane da u ovim teškim vremenima budu odgovorni prema svom i zdravlju ljudi u svojoj okolini i da ostanu zdravi a da dani koji dolaze nam donesu samo dobro.

Todorović je danas uručio i Decembarske nagrade i zahvalnice za 2020. godinu. Ove godine priznanje je dodeljeno Sportskom centru „Mladost“, profesoru Muzičke škole Acu Milekiću i glavnoj sestri Opšte bolnice Čačak Mariji Stojić, koja je priznanje primila u ime svih zdravstvenih radnika iz Čačka koji su dali nemerljiv doprinos u borbi sa virusom korona.

„Ovo je veliko priznanje koje imponuje, ali i obavezuje da nastavimo sa vrednim radom i iz dana u dan opravdavamo poverenje osnivača, ali pre svega građana Čačka zbog kojih i postojimo. Ako vas predlože takvi sportski asovi kakvi su Radmilo Mišović, Slavoljub Piper i Mićo Brković, pa onda teritorijalni Čačanski sportski savez uz potpise 50 klubova svih sportskih grana morate biti ponosni. Ipak, ono što me čini posebno ponosnim je što sam na čelu ustanove koja se razvija i napreduje iz dana u dan. To svakako vide brojni korisnici naših usluga, ali i još brojniji posetioci naših otvorenih i zatvorenih terena. Jako sam ponosan i na sve zaposlene u Sportskom centru Mladost, jer bez njihovog truda i angažovanja ne bi bilo ni uspeha. Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Milunu Todoroviću bez čije podrške Sportski centar Mladost ne bi izgledao kao danas”, rekao je direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Profesor Aco Milekić rekao je da mu je saznanje da je dobitnik Decembarske nagrade izuzetna čast, ali kako kaže i veliko iznenađenje.

„Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, ali sam naravno srećan, jer je ovo velika čast s obzirom da je Decembarska nagrada najveće priznanje Grada Čačka. Zahvalio bih se predlagačima koji su prepoznali zalaganje, ali moram da istaknem da ovu nagradu posvećujem školi, a pre svega učenicima, kako bivšim tako i sadašnjim, jer mladost je naša budućnost”, kazao je prof. Milekić.

Profesor Aco Milekić zaposlen je u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” od 1993. godine kao profesor solfeđa, i sa svojim učenicima postigao je izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar