Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac uručio je danas 23 rešenja o subvencijama vlasnicima seoskih domaćinstava na području milanovačke opštine, naglasivši da je epidemiološka situacija uticala da znatno veći broj domaćih gostiju letuje i upozna lepote sela rudničko-takovskog kraja. Kovačević je izrazio nadu da će  i po završetku  pandemije gornjomilanovačka opština biti zanimljiva turistima iz svih delova

Srbije, a da bi do toga došlo, neophodna su što veća ulaganja u razvoj seoskog turizma.

 -Imamo više od 60 kategorisanih domaćinstava koja se bave seoskim turizmom i na najbolji način prestavljaju prirodne lepote ovog kraja kao  i gastronomiju.  Naš cilj i osnovni razlog zbog čega smo uveli subvencije u kategorizaciju domaćinstava jeste da pomognemo onima koji nemaju sredstava da izvrše tu obavezu kako bi mogli da prime goste. 3 miliona i 500 hiljada dinara obezbeđeno je ove godine iz budžeta, a sredstva za ovu namenu predvideli smo i budžetom za 2021. Ove godine imali smo zahteve za ukupno 7 miliona i 800 hiljada dinara, svima koji su tražili ovu vrstu subvencije – odobreno je, ali nismo mogli da ispoštujemo  naveden iznose u potpunosti. Svakako ćemo se  potruditi  da rebalansom  uvećamo sredstva za ovu namenu, jer smatramo da je to privredna grana u koju treba ulagati – istakao je Dejan Kvačević, predsednik opštine.
Prema Kovačevićevim rečima, turizam je jedan od stubova razvoja opštine Gornji Milanovac, a pre svega to se odnosi na Takovo, Rudnik i Pranjane gde je i najveći potencijal.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here