Pored dijagnoze raka dojke, brojnih operacija i hemioterapija četrdesetsedmogodišnja Čačanka, ovo proleće u jeku epidemije virusa korona dočekala je sa još jednim karcinomom i dok bi se mnogi u njenoj situaciji predali, ova mlada žena vodi ovu borbu puna snage i optimizma.

Ova žena već tri godine vodi bitku sa dva dijagnostikovana tumora. Prvi rak dojke otkriven je januara 2018. godine u poodmaklom stadijumu, a drugi vrlo redak oblik karcinoma sarkom mekog tkiva u jeku prvog talasa pandemije korona virusa. Ovo otkriće dočekala je sa nevericom i pitanjem koliko joj je života još ostalo.

Ivana je po šokantnom saznanju uspela da se izbori sa crnim mislima.

Za ovu mladu ženu punu optimizma, iako postoje jasne naznake da uvek može doći do pogoršanja, važni su stav i bistra glava.

Prebrodila je pet operacija i brojne hemioterapije, pored načina ishrane, Ivana je promenila i način razmišljanja, te danas ima taj luksuz da živi kvalitetnije i od zdravih osoba.

2 KOMENTARA

  1. Nisi sama drugarice moja,nije lako borbrno i samo napred,zivot je to ja sam takodje samim tim sto za 5 meseca je bolo razlike od operacije i brojnih terapija.Želim ti osmeh na licu i zivot ide dalje.Tanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here