Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovčarsko - kablarska klisura postaje zaštićeno dobro prve kategorije: Za realizaciju kapitalnih projekata biće uložena velika novčana sredstva(FOTO) (VIDEO)

post-title


Čačak - U prethodnom periodu u Ovčarsko - kablarsku klisuru Vlada Republike Srbije uložila je milion evra u realizaciju kapitalnih investicija, a velika ulaganja planirana su i u sledećoj godini.

Foto: RINA

„Sledi preuređenje Ovčarsko-kablarske klisure i njena potpuna revitalizacija. Imamo uslove za to zbog izgradnje auto-puta, jer nakon toga od ovog područja možemo da napravimo zaštićeno dobro prve kategorije. Kad izmestite saobraćaj ovde će se steći uslovi za mnogo brži turistički razvoj i to je naš cilj. Ovačarsko-kablarska klisura zaista ima šta da ponudi posetiocima, a mi ćemo da radimo na razvoju potrebnih sadržaja", izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Foto: Mediaportal

Prirodnom lepotom i bogatim istorujskim nasleđem Ovačarsko-kablarska klisura biće simbol srpskog turizma.

„Reč je o nacionalnom projektu od izuzetnog značaja. Ova kriza koja nas je pogodila, najveće gubitke je zadala sektoru turizma. On je oko milijardu evra, i imajući u vidu da je 2019. godina bila rekordna po broju turista jasno je koliko je veliki udarac. Vlada je donela čitav set mera koje su bile usmerene na umanjenju negativnih posledica. Ukupna vrednost iznosi devet milijardi dinara. Te mere pomoći ulivaju nadu da je oporavak turizma u Srbiji moguć. Vidimo svetlo na kraju tunela i počinjemo da radimo na oporavku od kovid turizma. Naučili smo da je moć domaćeg turiste ogromna, a da prirodna bogatstva ne smeju biti zanemarena, poput Ovčarsko - kablarske klisure, koja poseduje sve potrebne kvalitete", rekla je Tatjana Matić ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: Mediaportal

Cilj ministarstva jeste i dalje ulaganje u ovaj kraj. Gradiće se pristanište, RH centar i novac će biti uložen u turističku infrastrukturu, kao i u čišćenje jezera.

„Dogodine se vidimo na novom trgu u Ovčar banji", poručila je Matić.

Površina koja će biti proglašena za zaštićeno dobro sada će biti proširena na 4.910 hektara.

Foto: Mediaportal

„Ministarstvo će intenzivno raditi i sprovoditi sve mere zaštite. Bićemo intenzivnije uključeni u realizaciji projekata. U gradu Čačku će biti završeni i drugi projekti, početak izrade za fabriku prerade vode, kao i za realizaciju revitalizacije deponije Prelići", izjavila je Irena Vujović ministarka zaštite životne sredine.

https://youtu.be/Wz3kqZ4noQs


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar