Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pogledajte radno vreme svih objekata koje je na snazi do vikenda

post-title


Pogledajte kakvo će biti radno vreme svih objekata u Srbiji dok su na snazi nove, relaksiranije mere.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od korona virusa.

Radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Biće produženo i radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Frizerski i kozmetički saloni će moći da rade radnim danima do 20 časova, kao i saloni za negu lepote, objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Vlada Srbije je saopštila da nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka 25. decembra.

Nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

Delatnosti dostave hrane radiće non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, a to će biti dozvoljeno i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (prodaja goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ikakvih ograničenja.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge isto mogu da rade ceo dan, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da radiće svakog dana do 21 čas.

Vlada Srbije i Krizni štab su pozvali sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar