Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zbog nepoštovanja mera, prijave protiv odgovornih u 13 objekata u Moravičkom okrugu

post-title


U prošloj nedelji na području Moravičkog okruga komunalna milicija, republičke i lokalne inspekcije obavili su ukupno 801 kontrolu poštovanja propisanih protivepidemijskih mera za širenje virusa i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Od 801 kontrolisanog subjekta kod 13 je nađeno 30 nepravilnosti u poštovanju propisanih mera Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Te nepravilnosti su se ogledale u nedostatku dezobarijera, lične zaštitne opreme zaposlenih i korisnika, nepoštovanju fizičke distance, nedostatku dezifekcionih sredstava, nedostatku korona redara i nepoštovanju organičenja radnog vremena. Protiv navedenih lica biće podnete odgovarajuće prijave nadležnom organu.

Komunalna milicija grada Čačka i lokalne inspekcije opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani izvršili su ukupno 646 nadzora, najviše fizičkih lica i preduzetničkih radnji, a republičke inspekcije 155, uključujući i 126 inspekcijskih kontrola sanitarne inspekcije subjekata koji obavljaju privrednu delatnost.

Pored svojih redovnih inspekcijskih nadzora, poštovanje protivepidemijskih mera kontrolisali su i turistička, tržišna i inspekcija rada.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar