Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Budi čovek ne samo u doba korone

post-title


Humanitarna božićna akcija “Neka se svako dete raduje Božiću” ove godine se realizuje po deveti put u Čačku, u periodu od 10.decembra do 5.januara 2021.godine. Akcija se ove godine sprovodi pod sloganom: BUDI ČOVEK NE SAMO U DOBA KORONE. Idejni tvorac i osoba koja je pokrenula ovu akciju je  Igor Jerinić u saradnji sa Kolom srpskih sestara – Čačak.

“Cilj akcije je da se za siromašnu decu obezbede Božićni paketići sa hranom slatkišima i igračkama, a za porodice koje su u stanju socijalne potrebe, višečlane porodice i pojedinim penzionerima koji imaju male penzije obezbede paketi hrane i sredstava za higijenu”, kaže Igor Jerinić.

Spiskove sa najugroženijim čačanskim porodicama obezbedilo  je dobrotvorno udruženje “Kolo srpskih sestara Nadežda Petrović”, u čijim prostorijama se dele paketići. Cilj ove akcije je da kroz masovnu solidarnost prikupi što veća količina donacija, dok visinu i vrstu poklona određuju sami donatori. Akciju podržavaju građani, ali i veliki broj čačanskih preduzetnika i kompanija.

Kompanije i fizička lica se u akciju mogu uključiti:

– donacijom proizvoda ( hrana, sredstva za higijenu, slatkiši, igračke) koju možete doneti u prostorije Kola Srpskih Sestara u ulici Cara Lazara 33, Čačak

– uplatama na žiro račun 155 – 24079 – 38 Halk Banka, sa naznakom da je za BOŽIĆNU HUMANITARNU AKCIJU.

Igor Jerinić - Foto: Infopress

“Ove godine korona je zakucala na svačija vrata. Gladnih je svakim danom sve više. Imamo uvećani broj ljudi kojima je potrebna pomoć pa tako imamo potrebu za većim brojem paketa. Vreme je da zakopamo ratne sekire, zaboravimo sve sukobe, i udružimo se za sveopšte dobro. Božić je vreme praštanja. Svojim radom želja nam je da probudimo empatiju i ujedinimo ljude i kompanije oko ovog plemenitog cilja, da je omasovimo i uključimo što više društvenoodgovornih kompanija i pojedinaca”, rekla je Bojana Jakšić predsednica KSS “Nadežda Petrović.

Foto: Infopress

Podela paketa će biti 5. janauara u prostorijama Kola srpskih sestara Nadežda Petrović u Čačku, u skladu sa propisanim kovid merama zbog izbegavanja gužvi radi zaštite građana.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar