Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Počela podela paketića za osamdesetoro dece

post-title


Centar za socijalni rad Gornji Milanovac započeo je danas podelu paketića za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Uručenju prvih paketića prisustvovao je Dejan Kovačević, predsednik opštine koji je danas istakao da deca zaslužuju mnogo više ali da će ovaj vid brige svakako vratiti osmeh na lica našim mladim sugrađanima u prazničnim danima.

-Cela ova godina je obeležena situacijom sa kovidom i ovo nije prva akcija koju mi sa nivoa lokalne samouprave radimo. Želim da pohvalim novog direktora Centra za socijalni rad, gospodina Vučićevića, koji se angažovao da prikupi dovoljno sredstava da pripremimo paketiće za osamdesetoro dece iz najugroženijih porodica. Iako se nalazimo u teškoj situaciji, nikako ne smemo da zaboravimo decu i da im uskratimo pravo na praznično raspoloženje – rekao je predsednik Opštine.

Kovačević je podsetio da je predhodnih godina organizovan donatorski ručak i da su na taj način prikupljana značajna sredstva upravo za pomoć najugroženijim porodicama sa područja opštine, a da zbog celokupne situacije to ove godine nije bilo moguće, ali da će lokalna samouprava uprkos tome pokušati da na svaki način pomogne najugorženijima.

-U vreme trajanja vanrednog stanja podelili smo više od 9000 paketa, prvo najugroženijim sugrađanima a onda i svim penzionerima, tako da je ovo nastavak akcije, ali mnogo lepše jer pružamo deci. Hvala još jednom svim donatorima koji su omogućili da je uspešno realizujemo – poručio je Kovačević.
Dragan Vučićević, vd direktora Centra za socijalni rad kaže da su paketići jednim delom pripremljeni u saradnji sa privrednicima iz Gornjeg Milanovca, među kojima su kompanija “Swislion”, Interplet gradnja, zatim preduzeća Dam 93, Master, agenicija Niveus tim kao i knjižare Mišković i Prima.

-Obezbeđeni su paketići za decu koja prema kriterijumu Centra za socijani rad zaslužuju da ih dobiju. Uglavnom su u pitanju višečlane porodice, u kojima su roditelji korisnici usluga Centra – kaže Vučićević i dodaje - cilj ovakve vrste pomoći isključivo je želja da paketiće dobiju i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte poklon za Novu godinu.
Drugi deo paketića čine garderoba, obuća i igračke koje je Centar dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova a u pitanju je roba koja je zaplenjena jer nije posedovala odgovarajuću dokumentaciju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar