Štab za vanredne situacije opštine Lučani je na svojoj sednici konstatovao opadajući trend broja zaraženih od korona virusa u opštini Lučani, koji se nakon par dana nastavlja i danas.

Štab ističe da je prema poslednjim podacima u opštini Lučani na korona virus pozitivno 325 naših građana, što je značajno manje u odnosu na pre samo nekoliko dana kada smo imali čak 586 kovid pozitivnih. Tokom vikenda je registrovan 21 oboleli pacijent od kovida, dok je za 79 izlečenih naših sugrađana istekla izolacija. Primetno je da se poslednjih dana oseća opadajući trend ove bolesti u našim kovid ambulantama.

Štab za vanredne situacije je istakao i to da je broj pregleda pacijenata koji se javljaju sa potencijalnim simptomima virusa znatno manji ali da je neophodno da se građani i u narednom periodu pridržavaju propisanih mera.

“Važno je napomenuti da se broj prvih pregleda smanjuje i da je taj broj u odnosu na broj kontrolnih pregleda skoro duplo manji. To nam govori da se virus usporava, što ne znači da se u narednom periodu ne treba pridržavati propisanih mera zaštite i pogotovo izbegavati velika okupljanja i proslave“,rekao je predsednik opštine i komandant Štaba, Milivoje Dolović.

Govoreći o ozbiljnosti posledica korona virusa, predsednik opštine je još jednom apelovao na sugrađane da se pridržavaju mera i rekao da se u narednom periodu očekuje i tendencija smanjenja broja zaraženih.

„Iza nas je period koji nam je pokazao da su nas slave, rođendani, druženja koštali velikog broja zaraženih, ali mislim da smo shvatili da korona virus nije šala i da odnosi ljudske živote i ostavlja velike posledice po zdravlje onih koji preleže ovaj virus. Bez obzira što narednih dana očekujemo smanjenje broja pozitivnih i što je situacija sa virusom kod nas nešto bolja u odnosu na prethodni period, nesmemo da se opustimo. Moramo ostati istrajni i odgovorni jer je briga o našim najbližima na prvom mestu. Verujem da će ovaj opaki virus jenjavati u narednim mesecima“ rekao je Dolović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here