Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rotary klub Čačak nabavlja uređaj za PCR testiranje namenjen ZZJZ Čačak: Nedostaje još malo novčanih sredstava

post-title


Rotary klub Čačak, između ostalih svojih aktivnosti, već duže vreme vodi jedan bitan društveno koristan projekat posvećen dobrobiti građana Čačka i okoline.

Cilj ovog projekta je nabavka uređaja za PCR testiranje namenjenog Zavodu za javno zdravlje u Čačku. Ovakav uređaj ima mogućnost ne samo testiranja na COVID, već se njime mogu obaviti i mnoge druge vrste testiranja, između ostalog i na HIV.

Kapacitet uređaja koji se ovom akcijom nabavlja je takav da će biti moguće vršiti testiranja i za okolne opštine: Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu i druge. Rotary klub Čačak nas je sa ponosom upoznao sa ovom svojom do sada najvećom akcijom, uz napomenu da su putem nje uspeli da animiraju mnoge Rotary klubove širom sveta. Stigla je podrška i finansijska pomoć iz Amerike, Švajcarske, Švedske, Norveške, Italije, Slovenije, Bugarske i drugih zemalja.

Od potrebne sume 149.000 američkih dolara, koliko košta traženi uređaj za PCR testiranje, Rotary klub Čačak uspeo je da prikupi oko 130.000 američkih dolara. Sa velikim poštovanjem zahvaljuju se svim dosadašnjim darodavcima bez kojih ostvarenje ove plemenite akcije ne bi bila moguće.

Trenutno za realizaciju ovog projekta nedostaje još oko 20.000 američkih dolara (oko 17.000 eura).

Opština Čačak preuzela je na sebe da u krugu Zavoda za javno zdravlje u Čačku izgradi objekat u kome će biti smešten novi PCR uređaj. Članovi Rotary kluba Čačak, kao i određen broj čačanskih privrednika, već su uložili značajna sredstva u ovaj plemeniti poduhvat. Kako nedostaje još jedan manji deo potrebnog novca, a koji zbog vrednosti celokupnog projekta nije beznačajna suma, Rotari klub Čačak obratio se i Udruženju Čačana u Beogradu i njegovim članovima za pomoć.

U ime Udruženja Čačana u Beogradu, njegovih članova i prijatelja, pozivamo sve one koji prepoznaju važnost i humanitarni karakter ovakvog projekta da se pridruže i svojim novčanim donacijama pomognu finalizaciju ovog plemenitog projekta. Iskustva sa pandemijom koja je u toku uče nas da na svaki dostupni način moramo jačati naš zdravstveni sistem, a samim time i ličnu bezbednost nas i naših najmilijih.

Račun za uplatu novčanih priloga za nabavku uređaja za PCR testiranje u Čačku:Rotary klub Čačak, Gradsko šetalište bb Hotel Beograd, Čačak

Broj dinarskog računa: 340-11015069-04 ERSTE Banka

Svi oni koji žele da pre uplate potpišu sa Rotary klubom Čačak ugovor o donaciji mogu se javiti predsedniku kluba gospodinu Aleksandru Dopuđi (telefon 0603482999) ili sekretaru kluba gospodinu Lazaru Marjanoviću (telefon 0608747412).

Na ove telefone mogu ih kontaktirati i eventualni donatori iz inostranstva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar