Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Desetogodišnja devojčica koju je udario „golf“ u stabilnom stanju: Tužna priča ove porodice pre nekoliko meseci već je obišla Srbiju, baka je i otac i majka svojim unučicama

post-title


Čačak – Desetogodišnja Bojana M. na koju je sinoć u blizini isturenog odeljenja Osnovne škole „Tanasko Rajić“ u čačanskom naselju LJubić, naleteo vozač „golfa“, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožena, a uskoro bi trebalo da bude puštena na kućno lečenje. NJena baka, po pokojnoj majci, sa kojom je u tom trenutku išla do prodavnice takođe je stabilnog zdravstvenog stanja.

O porodici ove devojčice već je bilo reči u maju ove godine, jer Bojana i njena sestra ostale su i bez oba roditelja, a brigu o njima vodi baka Milisavka koja im je i otac i majka.

„Vest da su moju Bojanu udarila kola ne znam ni sama kako sam podnela u tom prvom momentu. Važno je samo da mi je dete živo i da neće imati posledice. Na našu porodicu sručilo se mnogo nesreće, nadam se samo da će Bog da štiti moje unučice“, rekla je za RINU, Bojanina baka Milisavka Marinković.

Foto: RINA

Dve devojčice su za ovu ženu sve na svetu, ostala je vrlo rano bez muža, a zatim bez snahe i sina. Međutim, ona se ne žali već čini sve za svoje unuke, ali administrativna borba za dobijanje starateljstva je jako teška i neizvesna.

„Napunila sam 65 godina starosti, ali mi nedostaje još nekoliko meseci radnog staža da bih dobila minimalnu penziju. Devojčice su ovog leta dobile porodičnu penziju koja 12.000 dinara i za sada su nam to jedini stalni prihodi. Ja radim u nadnici kad ima posla, snalazimo se kako moramo i ne žalimo se. Zadovoljni smo i sa malo samo da budemo zajedno. Ja sam ih odgajila od malena i svima bi nam srce prepuklo da se razdvojimo i da deca odu iz kuće. U njoj možda nemaju neki luksuz, ali imaju ono što im je potrebno“, priča ova baka heroj.

Inače, na deonici puta, gde se vozač "golfa" udario u ženu i dete, nalazi se škola koju pohađaju đaci od prvog do četvrtog razreda,a meštani su više puta upozoravali na bahate vozače koji ne poštuju brzinu kretanja u ulici koja važi za jednu od najprometnijih . Putu koji vodi do škole nedostaje deo pešačke staze, ukupne dužine do 500 metara, i to upravo na nepreglednoj krivini gde su zadobile povrede baka i unuka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar