Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Metalac najbolji novajlija: Osim Zvezde i Partizana niko nije imao dužu seriju nepobedivosti od nas

post-title


Od četvorice bivši prvoligaša najbolji je – Metalac. Iako je prethodno prvenstvo Prve lige okončao na četvrtom mestu, bolje je plasiran od Zlatibora (osvojio takmičenje), OFK Bačke (trenutni fenjeraš) i Novog Pazara (ušao administartivnim putem), što bi trebalo da bude pokazatelj da je odradio dobar posao u prvih 19 kola povratničkog mandata u Superligi.

Dobio je najviše utakmica, postigao naviše golova od svih s kojima je se družio u prethodnom ciklusu. Malo je u finišu jeseni, sa tri vezana poraza, pokvario utisak, ali je i dalje za prelaznu ocenu.

U prva tri kola smo pretrpeli dva poraza, u sklopu privikavanja na ligu i okolnosti koje nas čekaju. Posle smo se stabilizovali i napravili seriju koju, osim Crvene zvezde i Partizana, nijedan tim u ligi nije imao, da praktično tri meseca nemamo poraz. Za tim kao što je Metalac, sa 11 bonus igrača, to je uspeh. Mi smo na dobrom putu da ostvarimo ciljeve, budemo u sredini tabele, stvorimo stil igre i afirmišemo mlade igrače. Zasad je tako, ja hoću više“, sumira utiske Žarko Lazetić.

Trener ekipe iz Gornjeg Milanovca stigao je s namerom da implementira svoj stil i što nije promaklo pažljivom hroničarima zbivanja domaćeg fudbala.

Dosta toga smo usavršili, progresivnu modernu igru, uvek smisleno znamo šta radimo, igračima dajemo slobodu u poslednjoj trećini, defanzivno stojimo visoko, kompaktini smo i stalno vršimo pritisak na nosioca igre protivnika. Još mnogo detalja može da se popravi i poboljša. Nisam još zadovoljan kako završavamo akcije. Na tome ćemo raditi, da bismo bili oštriji, da skratimo distance prema igračima i bolje reagujemo na izgubljene lopte“.

Metalac je tokom prvog dela sezone na svom terenu odoleo Partizanu (1:1), Vojvodini (3:3) i Čukaričkom (0:0), poražen je samo od Crvene zvezde (0:1), u gostima dobijao neke utakmice u završnicama (Inđiju, Napredak), ali Lazetića jednako raduje odnos kluba prema igračima i članovima Radne zajednice.

U Metalcu svi duvaju u ista jedra. Od Sneže i Anđe, koje nam spremaju stvari i opremu, do predsenika kluba. Tačno se zna kog dana u mesecu stižu plate, svi su dobili premije na kraju prvog dela sezone, nema repova, možemo da se fokusiramo samo na fudbal, da uživamo u igri. Privilegija rada u Metalcu je upravo što svako može sto odsto da se posveti svom delu posla. Takvu sredinu sam kao trener tražio i našao“.

Ističe nekadašnji napadač da je i sam pozitivno iznenađen zatečenim podno Rudnika.

„Odmah sam video da predsednik Dragoljub Vukadinović i sportski direktor Bojan Leontijević oni tačno znaju šta hoće. Tim je bio dobro selektiran od strane direktora, predsednika i prethodnog trenera, Saleta Stankovića. Stvorio je dobro utreniranu ekupu, disciplinovanu, naviknutu na odgovarajući nivo zahteva. Tako da je meni i mom stručnom štabu, uz određene promene, bilo lakše da ih dovedemo do igre visokog intenziteta, s pritiskom na protivničkoj polovini“.

Odmah po okončanju prvog dela prvenstva Metalac je ostao bez Miloša Vranjanina, pošto je kapiten prešao u letonskog šampiona, Rigu.

„Satisfakcija za sve nas je što su se igrači afirmisali, posebno mladi. U Srbiji se mladost često posmatra kao nedostatak, što je pogrešno. Ako ih podržite na pravi način, neće osećati razočaranje što možda igraju samo zato što su bonusi, nego zato što su kvalitetni.  Svaku utakmicu smo počeli sa četiri ili pet bonusa, pustli ih da igraju slobodno, bez pritiska, i oni su shvatili da je to zato što im verujemo, a ne zato što su mlađi. Pružamo im sve da bi ostvarili svoje potencijale, oni su to razumeli na pravi način, i na pravi način vraćaju na terenu“, dodao je Lazetić, koji je početak priprema za prolećni deo sezone zakazao za 8. januar.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar