Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović: Laž je da građani Čačka udišu najzagađeniji vazduh na svetu, neistine šire sajtovi za koje ne znamo ni gde ni kako vrše merenja

post-title


Čačak - Čačani udišu odličan vazduh i to je lako proverljivo na sajtu ekologijacacak.rs na koji svaki građanin može da uđe svakog trenutka, a od juče je to vidljivo i na ekranu na zgradi Doma kulture, istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Grad Čačak ima dve merne stanice, jedna se nalazi na uglu Rajićeve ulice i Ulice Župana Stracimira, a druga na uglu Balkanske i Nemanjine ulice. To jesu najprometnije saobraćajnice i logično je da su tu locirane jer je tu i najveće zagađenje”, rekao je Todorović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

On je istakao da je za sada najveći problem u centru grada kotlarnica u zgradi Proleća, na kome se zaista dugo radi i očekuje se da će i taj problem biti uskoro rešen. Todorović je istakao da se u Čačku mnogo ulagalo u ekologiju i da se to kontinuirano radilo kako sada tako i u prthodnim ciklusima vlasti.

„Cela mreža grada Čačka je gasifikovana u proteklih 20 godina. Samo u protekle četiri godine Srbijagas je uložio 14 miliona evra u gasifikaciju. Ostalo je 183 kilometra sekundarne mreže kako bi bilo moguće da se gas doveo do svake kuće u svakom selu, ne znam da li to negde postoji u centralnoj Srbiji. Naravno da je potrebno da se postavi još nekoliko mernih stanica, ali postoji republička agencija koja se time bavi i parametre utvrđuje ona”, kazao je Todorović.

On je istakao da u gradu nema ni jednog velikog zagađivača, a sve fabrike koje se grade, dužne su da isprate sve evropske standarde.

„Postoji 35 hiljada registrovanih vozila i naravno da su oni značajni zagađivači, kao i individualna ložišta. Konstatacija da je grad Čačak najzagađeniji grad na svetu je zaista neverovatna, ne znam ko to može da shvati kao istinitu informaciju i zaista ne želim da komentarošem objave pojedinih sajtova i aplikacija za koje ne znam na koji način mere zagađenje vazduha, jer postoje zvanične institucije koje se time bave i mi slušamo njihove izveštaje”, zaključio je Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar