Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas bolja epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu: Opada broj prvih pregleda i novozaraženih

post-title


Čačak - Na svim odeljenjima Opšte bolnice u Čačku koja su pretvorena u kovid sistem trenutno se nalaze 194 ležeća pacijenta, od kojih njih 20 smešteno u respiratorni centar, dok je osmoro na mehaničkoj ventilaciji.

U protekla 24 sata jedna osoba je izgubila bitku sa korona virusuom.

„Broj novoinficiranih je za nijansu manji nego u prethodnim danima, kao što je manji i broj prvih pregleda u domovima zdravlja i u bolnicama na celoj teritoriji Moravičkog okruga.Trend jeste opadajući, ali je i dalje sve nestabilno, jer su nam bolničkii kapaciteti već duži niz dana, na gornjoj granici izdržljivosti. Nadamo se da će broj slobodnih kreveta početi da raste, broj pacijenata da opada”, rekao je dr Aksentije Tošić, direktor ZJZZ u Čačku.

U prethodnom danu zabeleženo je 68 novoinficiranih, a prethodnih dana taj broj se kretao oko 75. Konačno je broj prijema i broj otpusta približno jedan drugome,a mere se nastavljaju kao i do sada, moguće da će biti i pojačane u zavisnosti od novih mera Kriznog štaba.

„Očekujemo vakcinaciju i u Moravičkom okrugu , da li ćemo i koliko ćemo dobiti vakcina, ko će biti priroriteti, znaćemo u narednim danima,a u toku jučerašnjeg dana dobili smo vakcine protiv sezonskog gripaֲ, zaključio je Tošić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar