Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Auto-put od Pojata do Preljine, dokle se stiglo sa izgradnjom

post-title


Izgradnjom auto-puta od Pojata do Preljine povezaće se centralna Srbija sa koridorima 10 i 11. Radovi na jednoj od najznačajnijih saobraćajnica počeli su ove godine. Trenutno se radi na više lokacija od Pojata do Kruševca.

Uređenjem prostora od 22 hektara nadomak Kruševca za gradilišni kamp, izgradnjom objekata za 1.500 radnika koje će angažovati izvođač, američko turski konzorcijum "Behtel Enka" zvanično je počeo realizaciju jednog od najznačajnijih infrastruktrnih projekata.

U opštini Ćićevac preko Jovanovačke reke i međunarodne pruge gradi se most dužine 500 metara i priprema teren za još tri mosta.

Na 20. kilometru od Pojata, kraj Kruševca radi se na samoj trasi auto-puta. Deonica od Pojata do Kruševca trebalo bi da se završi do kraja naredne godine, a 2022. započnu radovi na području tresteničke opštine.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik navodi da je u ovom trenutku blizu 300 građana, koji su vlasnici parcela na trasi budućeg autoputa, primilo rešenja o eksproprijaciji.

"Za sada ceo proces protiče zadovoljavajućom dinamikom i dobar je odziv. Očekujemo da do kraja marta se završi ceo postupak i okonča procedura sa preko 2.000 rešenja koliko je neophodno doneti na ovoj trasi koridora", kaže Turk.

Dodaje da će auto-put, koji u sebi nosi tri značajna projekta, značiti i poljoprivredi i privrednoj proizvodnji.

"Sa druge strane i iskorišćenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta kojima raspolažemo. Sve je to negde potencijal koji treba iskoristiti", ističe Turk.

Trsteničani, kao i drugi koji žive kraj tri Morave, očekuju da će im nova, moderna saobraćajnica, kojom će se povezati sa ostalim delovima Srbije, omogućiti brži privredni razvoj, jer je na trasi budućeg auto-puta planirana izgradnja nekoliko industrijskih zona za nove investitore.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar