Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Birčević nije odigrao ni minut za Borac, a već potpisao za japansku Hirošimu

post-title


Stefan Birčević potpisao je za Hirošimu Dragonflajs, a da li će i zaigrati za japanskog prvoligaša zavisiće od odluke tamošnjih vlasti.

Naime, zbog zdravstvenih ograničenja koja su uvele brojne zemlje, pa i Japan, srpski reprezentativac čeka odluku državnih organa "Zemlje izlazećeg sunca".

Sredinom decembra Stefan Birčević priključio se treninzima čačanskog Borca. Potpisao je ugovor sa Čačanima i trebalo je da predstavlja veliko pojačanje za Marinovićev tim u borbi za opstanak u prvom rangu Jadranske lige.

Bivši košarkaš Partizana, Radničkog iz Kragujevca, Metalca, Estudijantesa, Istanbula, Banvita i Telekom Bona nije dobio priliku da debituje u dresu Čačana. Duel sa Primorskom je otkazan, a potom je odložen i meč sa Zadrom zbog virusa korona, koji se uvukao među igrače tima iz severne Dalmacije. Za sinoćnji duel sa Splitom u kom je Borac ubdeljivo slavio, nije bio u sastavu, a sada je poznat i razlog - potpis za Hirošimu. Stefan Birčević i Borac imali su dogovor da povremeni reprezentativac Srbije može da promeni sredinu u slučaju da dobije dobru ponudu.

Ispostavilo se da je Stefanu Birčeviću Borac bio usputna stanica u karijeri i da će dres Čačana u zvaničnom meču obući, možda, nekom drugom prilikom. Poslednjih godina daleki Japan postao je atraktivna lokacija i umeli su klubovi iz "Zemlje izlazećeg sunca" da privuku igrače iz Srbije. Milko Bjelica i Milan Mačvan nastupali su za Alvark Tokio, na čijoj klupi od 2017. godine sedi Luka PavićevićNenad Miljenović i Stevan Jelovac takođe su se otisnuli u Japan. Miljenović i Jelovac članovi su San-en Neo Finiksa, a trener im je Branislav Vićentić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar