Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pomoć u vidu poljoprivredne mehizacije za 10 porodica u Lučanima

post-title


Deset porodica sa teritorije opštine Lučani dočekaće prolećnu sezonu i početak poljoprivrednih radova sa novom poljoprivrednom mehanizacijom koja će olakšati i ubrzati njihov rad na obradi zemlje!

Poljoprivredna oprema donirana je u okviru projekta "Zasad za zajednicu Lučani", koji su po treći put zajednički finansirali - Opština Zollikon iz Ciriha, uz podršku gospodina Nebojše Račića iz Turice i Opština Lučani, a sproveo IDC.

Kroz ova tri zajednička projekta ukupno 25 porodica iz Guče, Dljina, Viče, Živice, Kotraže, Krstaca, Gornje Kravarice, Goračića, Gornjeg i Donjeg Dubca, i drugih sela, dobilo je sadnice za podizanje zasada maline, jagode i borovnice. Najuspešnije od ovih porodica kroz prethodne projekte dobile su zaštitne mreže, sisteme i pumpe za navodnjavanje, a sada i motokultivator, kosačice, plastenik, tarupe i drugu poljoprivrednu opremu. Svim porodicama obezbeđena je obuka i savetodavna podrška u gajenju voća. Cilj realizovanih projekata bio je da porodice iz ruralnih predela opštine Lučani osnaži da stvore svoj nezavisan izvor prihoda i time ih ekonomski podrži i olakša život na selu.

Opština Zollikon je prilikom poplava koje su pogodile Opštinu Lučani uputila humanitarnu pomoć, ali i donirala kuhinju osnovnoj školi u Guči.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar