Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović nakon pobede nad Splitom: Zaslužili smo (VIDEO)

post-title


U najboljem ovosezonskom izdanju u ABA ligi ekipa Borca je na svom terenu ubedljvo savladala Split rezultatom 90:69 (23:24; 30:19; 13:18; 24:8).

Što se tiče prvog kvartala, obe ekipe igrale su veoma čvrsto, što je, uostalom, i rezultat pokazivao. Već u narednom delu Borac je dodao gas, pa je stekao prvu dvocifrenu razliku, sa kojom je otišao na veliki odmor. Ali po povratku iz svlačionice Split je pokazao zube domaćinu, pa je ponovo uneo neizvesnost u duel, jer je prišao Borcu na svega tri poena zaostatka (64:61).

Međutim, onda je usledila možda i najbolja četvrtina Čačana u dosadašnjem delu ABA lige. Uspeo je Borac da ubacio protivniku 24 koša, a da primi svega osam, i to polovinu sa linije slobodnih bacanja. Pre svega dobrom odbranom, kontrolom skoka, ali svakako i zavidnim procentima šuta van linije 6,75 došao je tim Marka Marinovića do veoma važne pobede u jadranskoj ligi.

Marko Marinović smatra da je veliko zalaganje igrača nagrađeno ubedljivim trijumfom.

,,Napokon utakmica i pobeda posle skoro dva i po meseca. Vidite i sami da je ovo prvenstvo teško u svakom smislu, jer ne znaš kada ćeš igrati sledeću utakmicu. Momci su se pokazali, njih 11 osim Gavrilovića, koji se vraća nakon korone. Na kraju smo zasluženo pobedili”, rekao je Marinović.

On ističe kontrolu skoka kao ključ pobede.

,,Ključni deo utakmice bio je kraj treće i početak četvrte četvrtine. Tada smo odigrali odličnu odbranu, igrači su bili svuda po terenu. Smatram da je presudio skok, koji smo uspeli da iskontrolišemo. Na tome radimo svaki dan. Kada imamo prednost u skoku mi pobeđujemo utakmicu. Čestitam Splitu na fer i korektnoj borbi i želim mu svu sreću u nastavku sezone“, dodao je Marinović.

Kormilar Splita Ivica Skelin nakon meča je istakao sve segmente igre u kojima je njegov tim podbacio u Čačku.

,,Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Razlika je bila, pre svega, jer smo u napadu slabo dodavali loptu, nismo pronalazili otvorena rešenja. A što se tiče odbrane, mislim da su imali puno napadačkih skokova i dobar procenat za tri poena. Slabo smo branili i imali smo puno individualnih grešaka“, izjavio je Skelin.

Novi duel Borac očekuje već u sredu. Naime, u Čačak stiže Mornar, kako bi bila realizovana odložena utakmica 4. kola. Taj meč je zakazan za 17 časova.

https://www.youtube.com/watch?v=e9JhNBD3icY


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar