Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bivši ministar iz odborničke klupe o putnoj infrastrukturi: Ko je koliko uradio?

post-title


Sednica Skupštine grada Čačka završena je u ponedeljak, a pažnju javnosti je privukla rasprava o putnoj infrastrukturi koja se vodila između odbornika Slobodana Bodića (SNS) i Velimira Ilića (NS).

Naime, bivši ministar je kritikujući sadašnju vlast, istakao da su u Ježevici i dva okolna sela asfaltirali manje od kilometar puta.

„Smešno je da se hvalite da ste za četiri godine uradili 800 metara puta u Ježevici i još dva sela. Ja sam bio ministar i ne isplati se da izvlačiti mašine za manje od kilometar, nije isplativo. Ništa niste uradili“, istakao je za skupštinskom govornicom Ilić.

„To je laž. Urađeno je 3.300 metara. Za vreme vladavine Nove Srbije nije urađeno ništa“, odgovorio je Bodić.

Slobodan Bodić, odnornik SNS u SG Čačak i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Uradili smo put do Stjenika, povezali sela i tadašnju opštinu. Koliko si ti imao godina kada sam ja devedesetih radio taj put, a potom i nakon bombardovanja popravljali jer ga je vojska uništila?“, pitao je Ilić.

„Laž. Put do Stjenika smo mi uradili i još puteva po Viljuši, Vapi, Ježevici. Vi ste uradili samo jednu raskrsnicu. Nemojte dovoditi narod u zabludu. Ako ste Vi asfaltirali bilo šta u Ježevici i ako ja lažem, pristajem da me javno obese“, dodao je Bodić.

Nakon ovoga se odbornik Nove Srbije nije javljao za reč.

Inače, bivši ministar, koji je posle 16 godina ponovo seo u odborničku klupu,  je poznat po svojim kontroverznim izjavama. Tako je svojevremeno izjavio da nema rođenog brata, iako je „nepostojeći“ brat bio predsednik Skupštine opštine, pa direktor JP „Gradac“, a kasnije i gradonačelnik Čačka.

Takođe je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi u junu ove godine rekao za brata od strica da je „umno bolestan čovek“, jer je u jednom intervjuu rekao da bivši ministar pre ulaska u politiku imao jugo i dva hektara zemlje koju su podelili. Brat od strica, preduzetnik Strahinja Ilić, prema navodima medija tužio je Osnovnom sudu u Čačku  brata i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića, tereteći ga za krivično delo uvrede.

Miloš Marić i Velimir Ilić, odbornici Nove Srbije u Skupštini grada Čačka

Osim ovakvih izjava, čuvena je i ona o “kraduckanju” pa je tako u intervjuu za Youtube emisiju “Bez pardona” rekao da “vlast pljačka državu kroz izgradnju puteva” što nameće pitanje kako je i šta je on radio dok je bio ministar?  Podsetimo da je u martu 2011.godinebio na saslušanju u beogradskoj policiji zbog toga što je kao ministar za kapitalne investicije potpisao fiktivni ugovor između JP “Putevi Srbije” i privatnog preduzeća “Rotijer”.

Nije mu strano ni vređanje političkih protivnika, neistomišljenika, kao ni psovke, ali ni fizički napadi na novinare.

A šta narod misli (što je najvažnije), najbolje svedoči predizborna kampanja 2016.godine (NS bila na listi SNS) kada je izviždan u hali Borac pred tadašnjim političkim saradnicima, prijateljima iz SNS, sa kojima bi verovatno ponovo sarađivao, samo kada bi ga pozvali.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar