Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Cene usluga javnih preduzeća u Novoj godini

post-title


Korisnici usluga Javnog preduzeća za grejanje Čačak dobiće smanjene iznose na računima za utrošak toplotne energije u Novoj godini, dok će cena struje prema najavama EPS-a od 1. februara biti veća za 3.4%. JKP ,,Komunalac” neće menjati cene usluga, ukoliko u 2021. ne dođe do značajnijeg povećanja troškova poslovanja.

Cena grejanja od 1.januara biće smanjena za oko 4,5%. To znači da će ukupna cena korisnicima ove usluge na godišnjem nivou za stan od 60 kvadrata biti umanjena za oko 3500 dinara.

,,Varijabilni deo cene usluga grejanja je smanjen negde oko 7,9%, a fiksni deo je povećan za 5,8%. To za korisnike znači da će ukupna cena na godišnjem nivou biti manja za 2500 do 3500 dinara u zavisnosti od potrošnje,” rekla je finansijski direktor JP za grejanje Čačak, Tanja Todorović.

Tanja Todorović, finansijski direktor JP za grejanje Čačak - Foto: Infopress

Radijatori će tokom praznika biti topli do kasnih večernjih časova, a nakon praznika isporuka toplotne energije odvijaće se prema ustaljenom režimu i vremenskim prilikama.

JKP ,,Komunalac” prema planu za 2021.godinu neće menjati cene svojih usluga, kaže direktor JKP ,,Komunalac”, Petar Domanović. Za većinu usluga koje ovo preduzeće pruža naknada je godinama ista.

Petar Domanović, direktor JKP Komunalac - Foto: Infopress

Domanović dodaje da većina građana savesno izmiruje svoje obaveze, tako da nema potrebe za masovnim utuženjima. Naplata potraživanja JP za grejanje Čačak u ovoj godini bila je nešto teža, pa dužnici koji su dobili opomene, mogu sklopiti reprogram na 12 meseci ukoliko ne žele da se naplata izvrši sudskim putem.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar