Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Epidemiološka bomba nije eksplodirala u Čačku: Domaćini ispoštovali mere za Nikoljdan, situacija sa korona virusom stabilnija, a sledeći rizik proslava Nove godine

post-title


Čačak – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovan 191 pacijent, u respiratornom centru nalazi se 15 bolesnika,  a četvoro njatežih priključeno je na respiratore.

U protekla 24 sata preminula su dva kovid pacijenta, muškarac iz Ivanjice (74) i žena iz Čačka (85). U trećem talasu korona virusa u Moravičkom okrugu preminulo je 186 osoba, a njih 136 iz Čačka.

„Možemo reći da je epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu stabilnija, ali i dalje gubimo naše najdraže i najmilije. Svi smo potencijalni bolesnici, korona ne bira. Danas mi je posebno teško zbog gubitka dr Blagojevića, koji je od starta bio u prvoj borbenoj liniji. Dr Blagojević je bio dobar momak i odličan kolega i treba da shvatimo da smo zahvaljujući ovom čoveku dobili izuzetnu podršku i pomoć. On je organizovao početni rad u Plavoj hali,i taj prvi moment je dr Blagojević maestralno odradio. Inače, mogu reći da je slava Sveti Nikola bio rizičan momenat, pokazalo se da su ljudi bili disiplinovani, i vidimo da virus gubi svoj potencijal. Naravno, nama ostaje i doček Nove godine gde moramo biti pametni i da punim plućima u januaru završavamo sa ovom opakom bolešću", rekao je dr Mihajlo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje virusa korona.

Foto: RINA

Saučešće porodici Blagojević izrazio je i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Reč je o divnom mladom čoveku koji je od prvog trenutka od marta meseca bio u kovid sistemu, a pre nekih mesec i po dana oberučke prihvatio i rukovođenje privremenom kovid bolnicom u Plavoj hali u Atenici. Zaista imao sam sreću i privilegiju da ga poznajem i ovo je veliki gubitak za porodicu, suprugu, roditelje i decu. A na nama je da čuvamo lik i delo, ljudskost i humanost i naravno i stručnost koja je bila izuzetna. Eto, pre samo nekoliko dana naš Blagoje dopisivao se sa mnom iz bolnice Dragiša Mišović, skoro sat vremena sa zadnjom porukom da se uskoro ponovo vidimo u Plavoj hali. Na žalost, ova neman od bolesti to nije dozvolila. Nećemo dozvoliti kao grad, da ova velika žrtva koju je on priložio na oltar humansti, ostane zaboravljena", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Foto: RINA

U Opštoj bolnici primljeno je 12 pacijenata, 13 otpusta, jedan prevod u plavu halu u kojoj se trenutno nalazi 12 pacijenata.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačankse bolnice obavljeno j 173 pregleda, od čega 65 prvih.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar