Čačak – Praznična euforija u gradu na Moravi već je počela, ali hodnici zgrade na Ljubić keju ipak su veseliji od ostalih. Na samo jednom spratu ovog stambenog objekata živi čak 23 mališana, a pet porodica ima po troje dece. Kreativni roditelji već nekoliko godina unazad pred Novu godinu udruže snage i okite svoj zajednički hodnik, pa kad se otvore vrata lifta za stanare počinje magija.

Foto: RINA

„Ideja je potekla  od majki koje imaju troje dece i svi smo je prihvatili. Već tradicionalno kitimo hodnik, a sada je zaista uloženo baš dosta truda i mislili smo na mnoge detalje  koji raduju našu decu. Oni ovde provode vreme zajedno, igraju se,  druže i ta njihova ljubav, kao i sloga su zapravo najvažniji. Ova akcija pred novu godinu, nije jedina koju zajedno organizujemo, ima ih i preko leta jer se trudimo da deci priuštimo zdravo odrastanje“, rekao je za RINU Aleksandar Stefanović iz Čačka.

Foto: RINA

Deda Mrazu, poklonima i ukrasima, kao i obično  najviše se raduju mališani,a centralnim gradskim ulicama već danima kruže novogodišnje kočije. Jedini vozač rikše u Srbiji, mladi Dragan Tolić, obukao je odelo Deda Mraza, nalepio veliku belu bradu, pa mališani misle da je upravo stigao sa Severnog pola  i to – biciklom.

„Ideja je od samog starta zaživela. Deca su oduševljena  i osećaju se kao u nekom filum jer ih vozi Deda mraz. Ovi manji koji i dalje veruju u priče, ubeđeni su da sam pravi onaj lik iz bajki što živi u Laponiji. Radoznali su što nemam irvase, već biciklu, ali su u svakom slučaju prezadovoljni“, rekao je čačanski Deda Mraz.

Foto: RINA

Na fotograsifanje na ovoj jedinstvenoj rikši čeka se u redu i po pola sata, i upravo je to u doba korone jedna od retkih lepih slika koja je u poslednjih nekoliko meseci poslata iz Čačka.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here